Nyhet

Kaller omdiskutert mobilforbud et «kunstprosjekt»

GAFFA.no - alt om musikk.

...men Jack White har flere gode argumenter på lur.

Tidligere i år kunne den britiske musikkavisen NME melde at Jack White (bildet) og apparatet rundt ham ønsket å forby mobiltelefoner under den kommende turnéen i kjølvannet av det ferske albumet Boarding House Reach.

— Vi tror du kommer til å nyte å titte opp fra skjermen en liten stund og oppleve musikk og vår delte kjærlighet til det, sto det å lese i en uttalelse fra managementet da nyheten kom ut.


Mobilforbudet vakte både begeistring og harme i kommentarfeltet på GAFFAs Facebook-side, og nå har White kommet med en ytterligere forklaring rundt sine intensjoner med forbudet i et intervju med Metallica-trommis Lars Ulrich publisert på Beats 1.

LES OGSÅ: Billy Corgan snakker ut om feiden med D'Arcy Wretzky.

Der kaller han blant annet det hele et «interessant kunstnerisk eksperiment», og sier at det hadde vært «morsomt» dersom han overrasket konsertgjengerne med regelen og at de ble sinte og forlangte pengene sine tilbake.


— Jeg reagerer på publikum slik en stand up-komiker ville gjort det. Hvis jeg er ferdig med en låt og sier «ta-da» og det er stille, så er jeg litt sånn «vel, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå». Skal jeg spille en tyngre låt, en raskere låt? Vil dere at jeg skal spille akustisk? Vil dere at jeg skal gå? Jeg går, sier han videre.

Han legger til at det han virkelig ikke liker er at publikum er distrahert og ikke gir ham noe tilbake, fordi de er opptatt med å kikke på mobiltelefonene sine.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I intervjuet sammenligner White det å gå på konsert med å se en film på kino eller å gå i kirken. At det er øyeblikk i livet hvor man vil legge bort telefonen og følge med på det som skjer.


— Jeg elsker idéen om at rockekonserter skal være en punka greie uten noen regler. Jeg elsker det. Men jeg liker ikke at jeg ikke har en idé om hva jeg skal spille som neste låt. Og jeg trenger det.


LES OGSÅ: Vil møte artistkolleger til samtale.

Mobilforbudet skal gjennomføres ved at alle mobiltelefoner, kamera og opptaksutstyr må legges i en Youndr-pose som kun kan åpnes igjen etter at konserten - eller i nødstilfeller i en egen sone for telefoner utenfor selve konsertsalen.

Whites nye album Boarding House Reach ble lansert i går, og belønnet med fire stjerner av GAFFAs anmelder Eskil O. Vestre. Han mente albumet både var «forvirrende og givende».


ANNONCE