Nyhet

GAFFA anbefaler: Fem by:Larm-konserter du bør få med deg i kveld

GAFFA.no - alt om musikk.

Den siste by:Larm-dagen står for tur. Dette er GAFFA-redaksjonens heteste anbefalinger på kveldens program. 

Fredagens by:Larm-program samlet konsertlystne mennesker på en rekke scener i hovedstaden og tonnevis av talentfulle toner. Lekende Lett og Sassy 009 levde opp til forventningene og innkasserte begge fem stjerner fra GAFFAs anmeldere, samtidig som Solbrud leverte en konsert som var «på terskelen til en spirituell opplevelse», ifølge vår anmelder.

Verre gikk det med en av de største forhåndshypene Superorganism, som spilte en konsert på Blå vår anmelder mente var et stort antiklimaks.


LES OGSÅ: Antiklimaks fra årets største by:Larm-hype.

Nå er det tid for by:Larms siste dag og nye anbefalinger.

Vi gleder oss!


Bendik HK: I Kulturkirken Jakob - klokken 20:30

Bendik Hovik Kjeldsberg har lenge vært en profilert trommis og produsent som blant annet har jobbet med Pantha du Prince, Marit Larsen, Charlotte dos Santos og Ivan Ave. Nå tar han steget med et soloprosjekt og skal spille to herlige gigs under by:Larm.

Han har beveger seg over i ambient, house og techno-land på sin siste utgivelse Indigo Interceptor. En nydelig minimalistisk og klubbete låt som virker lagd for å danse med seg selv og ingen andre. Til Kulurkirken Jakob lover Bendik HK å ta i bruk den naturlige klangen i lokalet og skape et helt unikt liveshow. Kom og dans alene sammen med alle andre.

612: På Parkteatret - klokken 21:00


På en måte tar 612 oss tilbake til norsk hiphops røtter med en guttegjeng som møttes gjennom graffitimiljøet og befinner seg i et tekstunivers på kanten av loven. På den andre siden er det lett å trekke paralleller til deres kontemporære kolleger i USA i den form at de avhenger av Soundcloud for utgivelser, samtidig som både tekster og produksjon er ukompliserte og minimale.


Guttene er såvidt gamle nok til å ha fullført videregående utdanning, men det har ikke stoppet dem fra å ta Oslos undergrunn med storm på helt egne premisser. Dette har ikke gått ubemerket forbi artister som Cezinando og gjengen i 501 som raskt har tatt 612 inn i varmen.

De spilte på DOGA på torsdag. Nå spiller de to konserter til. En 17.30 på Parkteatret, deretter en til på samme sted, 21.00. 


Intetskjønn: På Mono - klokken 22:00

Pønkrockerne i Intetskjønn beskrives som en gjeng som i likhet med «eksploderende menskopper» spyr ut «sin mistro til heteronormativiteten gjennom skriking, dansing og aggressiv queerpunk» og låter om å knuse patriarkatet, bryte det binære kjønnssystemet og «suge ti pikk om dagen i ti år».

LES OGSÅ: Sivert Høyem slutter i Paradise.


Det loves en musikalsk mirakelkur når bandet i kveld inntar Mono på by:Larms siste dag for å «helbrede verden for transfobi, sexisme og alle kjipe normer rundt oss».

Carmen Villain: I St. Edmunds Kirke - klokken 22:00


«En helhetlig, kontemplativ opplevelse med mye pusterom, som en slags yoga for ørene. […] Carmen Villain er en særegen artist både i norsk og internasjonal sammenheng, og årets album er nok et prakteksempel på det.»

Det skrev vi om fjorårets album Infinite Avenue da vi kåret det til et av 2017s beste album.

Carmen Villain ble tidligere denne uka bekreftet til sommerens Øyafestivalen, men før den MÅ du se henne i spektakulære omgivelser, når hun i kveld gir konsert i St. Edmunds Kirke som en del av by:Larm.

Jawn Rice: På Revoler - klokken 01:00


Det er plenty for klubbgåeren under årets by:Larm. En av disse er Mutual Intentions artisten Jawn Rice. Peder Ebbesen i GAFFA ga debutalbumet hans Highlights hele fem stjerner. Et album som krysset av på alle punkter i dansehåndboka. Se spesielt opp for låtene Lovin' U og Rockin'.


Med elementer i musikken som blander house, techno, funk og disco er det mye som tyder på at Revolver kommer til å dryppe fra taket en lørdag kveld i hovedstaden.

Hvilke artister har DU sett deg ut på kveldens by:Larm-program? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


ANNONCE