Nyhet

Spotify spår bryllupsmusikken

GAFFA.no - alt om musikk.

Det er ikke lite det spekuleres i før et kongelig bryllup – og strømmetjenesten Spotify har kastet seg på hvilken musikk de nygifte kommer til å svinge seg til. Det kan komme til å dreie seg om Ed Sheeran.

Han inntar nemlig de første to plassene på topp 10-listen globalt over første dansen som nygifte. Etter at Thinking Out Loud lenge har vært en favoritt, er det nå fjorårsferske Perfect som regjerer når nygifte par skal ta sin første sving på dansegulvet.

På tredjeplass følger selveste Etta James med At Last, fulgt av John Legends som kliner til med All Of Me, og Elvis runder av på femteplass med Can’t Help Falling In Love. Sheeran er inne på 10. plass med samme Perfect, i duettversjon med Beyoncé, melder Spotify.


LES OGSÅ: Ny politianmeldelse mot Tidal.

Strømmetjenesten har tatt det de kaller et dypdykk i bryllupsmusikkdataene, og på årets liste over de mest populære låtene å danse sin første dans til er det Ed Sheeran som dominerer.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Strømmetjenesten har utarbeidet en global liste, der man har søkt etter «bryllup» og «første dans» på alle språk – inklusive norsk, og rangert dem etter hvor mange relevante spillelister de dukker opp på, heter det i pressemeldingen – som understreker at det dreier seg om lister fra 2018.

I resten av bryllupsdansingen – altså på spillelister som skal vare kvelden ut og der øvrige gjester også tråkker til – later de mest populære låtene til å være en blanding av klassikere og nyere innslag – fra The Temptations My Girl til Uptown Funk med Mark Ronson.


LES OGSÅ: Derfor er filmmusikken til «Deadpool 2» historisk.

Spotify har også tatt ut data spesifikt fra norske bryllupspillelister, og der danker selveste Hellbillies ut alle andre enn Bruno Mars – og inntar andreplass med Den Finast Eg Veit, som eneste norske innslag.

(©NTB)


ANNONCE