Nyhet

Nok en anmeldelse mot Tidal

GAFFA.no - alt om musikk.

Musikernes fellesorganisasjon (MFO) følger etter GramArt og TONO.

Tidligere denne måneden kom nyheten om at TONO hadde levert inn anmeldelse til Økokrim av strømmetjenesten Tidal. TONO ivaretar rettighetene til opphavspersonene bak musikken. Når en sang spilles, får artisten og komponistene mest penger, men også om lag 12 prosent av pengene går til den som eier opphavsrettighetene til musikken. Disse pengene samles inn av TONO og dens søsterorganisasjoner over hele verden.

Senere fulgte også artistorganisasjonen GramArt, som er landets største interesseorganisasjon for norske artister med 3.000 medlemmer over hele landet, TONO med en politianmeldelse mot strømmetjenesten.

LES OGSÅ: Amerikansk festivalgigant satser i Skandinavia.

Musikernes fellesorganisasjon (MFO) skriver nå på sine hjemmesider at de har anmeldt Tidal for bedrageri etter Dagens Næringsliv sine artikler om hvordan strømmetjenesten skal ha manipulert lyttertallene til Beyoncé og Kanye West.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

— Det er helt nødvendig at vi får avklart denne situasjonen. Dagens Næringslivs påstander om at Tidal skal ha manipulert strømmetallene for artistene Beyonce og Kanye West er alvorlige, sier forbundsleder Hans Ole Rian i uttalelsen.

LES OGSÅ: Fortsetter festivalsuksessen. (SPONSET LENKE).

Dagens Næringsliv avslørte tidligere denne måneden at Tidal kan ha forfalsket lyttertallene for artistene Beyoncé og Kanye West. Jay-Z, som er gift med Beyoncé, kjøpte opp Tidal i 2015. Kanye West har fra starten vært en av de mest kjente artistene i stallen til Tidal og en nær venn av Jay-Z.

Ifølge materialet til DN har Tidal manipulert avspillingene med de to artistene mer enn 320 millioner ganger, noe som har gitt dem mer penger på bekostning av de andre artistene som blir avspilt via Tidal.

ANNONCE