Nyhet

Ghost om «Daft Punk-metoden» på det nye albumet

GAFFA.no - alt om musikk.

GAFFA har intervjuet Tobias Forge.

Gjennom arbeidet med Prequelle, det svenske bandets kommende album, har mannen bak Ghost, Tobias Forge, spilt mye selv, men han også fått hjelp av studiomusikere og gjesteartister. Alt har derimot gått via hans hånd ettersom musikken skal låte på en spesiell måte.

— Jeg kan spille trommer greit nok, men det er egentlig bortkastet tid å forsøke meg på det. Defor er det uvurderlig for meg å ha noen som Ludde (Kennberg, red.anm). Det blir perfekt men han, forteller Forge til GAFFA.


LES OGSÅ: Musikalsk kultfilm får oppfølger.

Tobias Forge sier videre at musikken til albumet som slippes 1. juni i stor grad ble skrevet på keyboard og at mye av låtenes farge kommer fra nettopp dette instrumentet. Derfor valgte han å få hjelp av Salem Al Fakir på dette området.

— Han er helt gudebenådet, og spiller så man nesten ikke kan tro det, utbryter Forge.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Også Steve Moore fra synthwave-duoen Zombi ble en del av innspillingene.


— Jeg er stor fan av Daft Punk og fremfor alt deres Random Access Memories. Der har de brukt en metode som jeg alltid har holdt meg fast til, og det er å spille alt live men emulere som om det er gjort elektronisk. Levende keyboard er et ganske fysisk instrument og det krever en del kunnskap. Steve Moore er ekspert på det, legger Forge til.

LES OGSÅ: Slik er kjønnsfordelingen på hitlistene.

GAFFA Sverige byr på et lengre intervju med mesterhjernen bak Ghost i sitt store juni-nummer.


ANNONCE