Nyhet

Cardi B i offentlig krangel med Azealia Banks – på ny

GAFFA.no - alt om musikk.

Striden mellom rapperne Azealia Banks og Cardi B har blusset opp igjen – og etter å ha blitt kalt «en karikatur av en svart kvinne» har Cardi B tatt grep for å beskytte seg.

Den fremadstormende rapperen, som måtte kansellere Roskilde og Palmesus fordi hun venter barn da, valgte å stenge Instagram-kontoen sin, der hun hadde 24 millioner følgere.

Twitter-kontoen lot hun forbli, men kun bekreftede følgere har for tiden tilgang til tweetene og profilen hennes.


Det var på en frokostsending på amerikansk radio fredag at Azealia Banks, kjent for å la munnen løpe av med seg, kom med karikaturuttalelsen – og dessuten kalte Cardi B en «analfabetisk, talentløs rotte».

LES OGSÅ: TONO politianmelder Tidal.

Ifølge BBC, som oppsummerer beefen mellom de to rapperne, har Cardi B-fansen delt en skjermdump av det Cardi B skrev i respons på Instagram – før hun slettet hele kontoen sin. Der skriver hun blant annet:


— Jeg vet hvem jeg er! Jeg er stolt av å være datter av en latinamerikansk far og en karibisk mor. Jeg har aldri avvist arven min eller kulturen min, jeg har aldri prøvd å høres ut som noen andre, eller se ut som noen andre, for å få oppmerksomhet eller for å føle meg bedre, bedyrer Cardi B – som har vært en smule omdiskutert for kulturell appropriasjon.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Blant annet har kritikere påpekt hvordan hun gestalter arabiske stereotypier i musikkvideoen til superhiten Bodak Yellow, skrev Splinter.

Men Cardi B slo også tilbake mot Banks' beskyldninger om stavingen sin, og påpeker at hun kan både lese og skrive og snakke to språk flytende.

— Bare fordi jeg blander noen ord iblant, glemmer å bruke komma, eller staver noen få ord feil, gjør meg ikke til analfabet eller dum.


LES OGSÅ: Gratis hiphopfestival i Oslo.

(©NTB)

ANNONCE