Nyhet

Festival dropper rapper etter rasistiske tweets

Denne gangen var det i det minste ikke Azealia Banks som avlyste selv...

Den amerikanske rapperen Azealia Banks (bildet) har fått mye oppmerksomhet i det siste for sine kontroversielle uttalelser. Blant annet har hun sagt, det innenfor musikkbransjen noe kontroversielle, at hun kommer til å stemme på Donald Trump i høstens presidentvalg. På lik linje med Trumps politikk har Banks nå postet en rekke stygge tweets om det tdiligere One Direction-medlemmet Zayn Malik.

Det hela startet med et bilde på Instagram det Azealia Banks påsto at Zayn hadde kopiert hennes utseendet, men at det var greit ettersom "Zayn is a cutie pie". Diskusjonen fortsatte siden på Twitter der Zayn hadde publisert et par uklare tweets som kunne tolkes som et svar til Banks bilde. Dette falt ikke i god jord hos Banks som startet en tirade på Twitter der hun blant annet kalte Zayn for en "wannabe-Bieber" og påsto at den eneste grunnen til at han fikk være med i One Direction var på grunn av hans hudfarge. I tillegg kalte hun hans mor en "skitten flytning".

Zayn Malik svarte til slutt at hans tweet ikke var rettet mot henne, men det hindret ikke Banks i å fortsette med en rekke rasistiske slengbemerkninger, som vi ikke gjentar her. Det hele ble for mye for Born & Bred Festival i London, der Banks skulle ha spilt i neste måned. "Born & Bred is a celebration of rave culture and has been created for EVERYONE. We celebrate inclusivity and equality", skriver festivalen i en pressemelding etter å ha droppet rapperen fra programmet.


Hela historien og alle tweets kan leses her.

Det er ikke første gang Azealia Banks ikke møter opp til en av sine konserter. Her i Norge er hun nesten blitt mest kjent for å avlyse, og har til sammen klart å droppe å møte opp til alle sine fem (!) planlagte konserter i Norge - sist gang høsten 2014 - de siste årene.

I dag har Azealia Banks kommet med følgende oppsummering og forklaring på Twitter-tiraden:


ANNONCE