Nyhet

Ble trollbundet av Beyoncé som barn - nå håper hun å bringe en brøkdel av den samme magien til Rockefeller

GAFFA.no - alt om musikk.

Natt til Himmelspretten står seks ulike band og artister på Rockefeller. GAFFA fikk smuglytte litt til hva to av artistene har å by på.

Vi turet en tur bort til Musikkflekken i Sandvika hvor vi møtte Kid Astray og Paria (bildet). Bandet og soloartisten er å se under HIMMELEN '18. Endagsfestivalen går av stabelen i morgen og byr i tillegg til Kid Astray og Paria på Ponette, ISÁK, Fool og Iffy Orbit.

LES OGSÅ: Slik er kjønnsfordelingen på hitlistene.


Festivalen fokuserer på live-delen av artisttilværelsen og har booket band og artister som alle har det til felles at de leverer svært bra live.

Tilbake med ny energi

Indiepopbandet Kid Astray har holdt på ganske lenge til å være så unge. I nærmere åtte år har de delt scener og øvingslokale sammen. Mye har skjedd siden de ble kåret til «Ukas Urørt», og for to uker siden slapp de EP-utgivelsen Ignite.


Den ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA.

En liten stund var det mye usikkerhet om de skulle fortsette som band, forteller Kid Astray til GAFFA. Etter en pause i 2016 ble det tydelig at de vi kjøre en runde til som band og er i gang igjen med ny energi.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Kid Astray på Musikkflekken. Video: Amund Teien-Lund.

— Å holde seg relevante som et allerede etablert band kan være vanskelig. Vi har gjort alle feilene som det gikk an å gjøre. Vi fant motivasjonen igjen, så det er gull!


— Det er også så mye kortere levetid på låter og band generelt, nå er fokuset på singler mer viktig. Man venter ikke lenger på albumet.

LES OGSÅ: Kronikk: «En blikkboks til besvær».

Kid Astray kommer til å fremføre mange av de låtene for første gang og med et ganske nytt lybilde.


Ildprøven

Fra et litt annen musikalsk hold kommer Paria. Fengende pop som kombinerer elementer fra hiphop og r&b med stor fokus på vokal. Dette blir ildprøven for Paria på en så stor scene som Rockefeller, men musikken har vært en del av livet til 21-åringen lenge.

— Familien min var ikke så veldig fornøyd med situasjonen i Iran så vi flyttet til Tyrkia før jeg kom hit. Jeg kommer fra en musikalsk familie, og da ble det veldig vanskelig å drive med det i Iran.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Da Paria var yngre ble hun som mange andre trollbundet av Beyoncé sine livopptredener. Hun håper å kunne bidra med hvis bare en brøkdel av dette på sine egne.


— Vi blir over ti stykker på scenen. Et fullt band! Håper vi får plass.

LES OGSÅ: Musikalsk kultfilm får oppfølger.

HIMMELEN går av stabelen på Rockefeller i morgen kveld. Det er fortsatt mulig å sikre seg billetter til begivenheten - via Ticketmaster.


ANNONCE