Nyhet

Derfor takket Damon Albarn nei til å samarbeide med Prince

GAFFA.no - alt om musikk.

Drømmesamarbeidet som aldri ble noe av.

Prince hadde for vane å invitere musikere til sitt studio i Paisley Park, og nylig kom det frem at også Damon Albarn, kjent som frontmann i Blur og altmuligmann i Gorillaz, også en gang kunne ha utført musikalske mirakler med den avdøde legenden i studioet.

Det ble dessverre ingenting av, og i et nytt intervju med britiske Radio X avslører Albarn grunnen til det.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Iron Maiden i Trondheim.

— Jeg hadde spilt en konsert i Minneapolis (Princes hjemby, red.anm) og ble invitert til å komme å spille med Prince. Og du vet, jeg drakk og røykte - jeg røyker faktisk ikke lengre - og jeg tenkte bare: «Hvis ikke du kan være den du er...». Hvis jeg hadde invitert noen, og de var mine gjester, da hadde jeg ikke stilt slike krav, uttalte Albarn.

Kravet han sikter til var at Prince hadde strengt forbud mot røyking i studioet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Videre i intervjuet forklarte han at han var redd for å bli for «opphisset» og «gal» under innspillingene i studio, og la til:


— Jeg ville heller droppe det og heller ikke bli forbanna over hele greien. Det er en av de tingene som kunne vært, jeg har noen slike.

LES OGSÅ: Slik så det ut da GAFFA-vogna inntok Musikkfest Oslo.

Damon Albarn og Gorillaz har nytt album ute denne måneden. The Now Now treffer fysiske og digitale butikkhyller 29. juni, knapt ett år etter utgivelsen av Humanz, som fikk lunken kritikk her i GAFFA.


ANNONCE