Nyhet

Norsk artist remixer Franz Ferdinand

GAFFA.no - alt om musikk.

Prins Thomas har tatt på seg oppgaven med å forandre de skotske indierockernes låt Always Ascending til et realt discomonster på en remix-EP som slippes i dag.

Den norske DJ-en og produsenten følger dermed i fotsporene til Todd Terje som i 2013 tok for seg Franz Ferdinands Evil Eye med stor suksess.

— Paul (Thomson, red.anm) og jeg har spilt Prins Thomas' fantastiske Always Ascending-remix på nesten hver eneste DJ-gig vi har gjort de siste månedene, det er vanskelig å la være, for den er så jævla bra, sier Franz Ferdinand-keyobardist Julian Corrie i en kommentar til GAFFA.no i forbindelse med det offisielle slippet.


LES OGSÅ: TV 2 valgte bort kunst, kultur og musikk.

Han er full av lovord overfor den norske DJ-en og produsenten:

— Vi har alltid beundret hans produksjoner så det var stort å få ham til å jobbe med noe for oss. Ti minutter med «Nordic Disco»-perfeksjon.


Artikkelen fortsetter under låta.

Det var tilbake i februar at Franz Ferdinand slapp albumet Always Ascending. Dette var det femte studioalbumet i rekken for det skotske indierockbandet, som slo igjennom med et brak i 2004 med sin selvtitulerte debutplate - og ikke minst singelen Take Me Out.


GAFFAs Eskil O. Vestre var dog lunken til utgivelsen i sin anmeldelse:

— Franz Ferdinand er ikke døde, og tidvis på Always Ascending kjennes det også riktig godt ut å fortsatt ha dem blant oss. Som helhetlig album er nok dette likevel deres mest ufokuserte og slappe til dags dato, var hans konklusjon.

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Dirty Projectors-album.


I neste måned er Franz Ferdinand konsertaktuelle i Norge med besøk både i Bergen og Oslo. Skottene kan oppleves på USF Verftet i Bergen tirsdag 28. august, og på Sentrum Scene i Oslo dagen etter.

ANNONCE