Nyhet

Forlater Franz Ferdinand

GAFFA.no - alt om musikk!

Det skotske bandet må si farvel til enda en av sine opprinnelige medlemmer.

Tilbake i 2016 fortalte gitarist Nick McCarthy fra det skotske indie/rockbandet Franz Ferdinand at han forlot gruppen. Nå har også bandets trommeslager Paul Thomson meddelt at han vil gjøre det samme, og det kommer angivelig som et sjokk på medlemmene, skriver amerikanske musikkmagasinet Pitchfork.

«Hallo verden. Paul forlater bandet. Det var litt av et sjokk for oss, da vi fant ut av det, så det vil det nok også være for noen av dere», skriver bandet på Instagram. «Du bruker ikke 20 år på å turnere verden rundt med noen, uten at de blir som familie og det kommer ikke til å endre seg med det første. Vi er glade for at vi har delt disse eventyrene og opplevelsene sammen, og vi ser frem til å høre hva han finner på videre», skrev bandet om trommeslagerens exit.


Thomsons erstatter er allerede på plass. Det bli Audray Trait som vil tromme videre for bandet, og hun har allerede vært i studio med dem.

«Det føles helt naturlig å spille med henne, og hun er veldig vittig. Det har vært elektrisk å være i studio sammen, og vi kan ikke vente med å spille live for dere alle sammen», fortsetter Franz Ferdinand i innlegget. Paul Thompson kommer også med noen egne ord i innlegget, og skriver at «Franz Ferdinan var, er og kommer alltid til å være familie og en stor del av meg».

Bandet har vært aktive siden 2002 og kan neste år feire 20-års jubileum. Men noen utskiftinger har det vært. I 2016 forlot også gitarist Nick McCarthy bandet og ble erstattet av Dino Bardot og Julian Corrie

Bandets selvtitulerte debutalbum fra 2004 ga dem den prestisjefylte Mercury Prize, og siden da har seks studioalbum blitt gitt ut, da inkludert et under bandnavnet FFS, som var et samarbeid mellom Franz Ferdinand og gruppen Sparks.


I 2016 ga bandet ut singelen «Demagouge», en låt som forholder seg kritisk til Donald Trump – da kun republikanernes presidentkandidat. Den var en del av «30 Days, 30 Songs», et prosjekt der kjente musikere delte en ny anti-Trump låt hver dag i måneden opp mot presidentvalget i 2016.


LES OGSÅ: DDE var i overkant festlig på Rockefeller, mener vår anmelder.

ANNONCE