Nyhet

Kraftwerk fikk besøk av en spesiell gjest under konsert i helgen

GAFFA.no - alt om musikk.

Publikum fikk besøk fra rommet på en konsert med tyske Kraftwerk. Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet i en overføring fra romstasjonen ISS.

De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS.

— ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album.

LES OGSÅ: — Det norske publikummet slipper seg mer løs enn det britiske.

— Den mest kompliserte og verdifulle maskinen menneskeheten noen gang har bygd, fortsatte den tyske astronauten. Deretter spilte han låta Spacelab på en spesialprogrammert PC sammen med bandet og sang duett med Ralf Hütter. Deretter tok han farvel med ordene «god kveld, jorden».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Gerst er ikke den første musikeren i verdensrommet. Den canadiske astronauten Chris Hadfield spilte inn en versjon av David Bowies Space Oddity på ISS og spilte også duett med bandet Barenaked Ladies fra jordbane i 400 kilometers høyde i 2013.

LES OGSÅ: Dette var høydepunktene på Slottsfjell – ifølge GAFFAs skribenter.

I 1986 hadde den amerikanske astronauten Ron McNair planer om å spille saksofon med franske Jean Michel Jarre fra jordbane, men omkom i Challenger-ulykken før planen kunne realiseres.

(©NTB)

ANNONCE