Nyhet

Kraftwerk topper plakaten til Pstereo

GAFFA.no - alt om musikk.

De tyske pionerene gjør en eksklusiv festivalkonsert i Trondheim denne sommeren.

Pstereo går av stabelen på Marinen i Trondheim 16. til 18. august. Tidligere har vi kunnet fortelle at blant annet Sigrid og Lil Pump er å finne på programmet. I dag har vi gleden av å meddele at selveste Kraftwerk (bildet) tråkker opp på scenen på festivalens åpningsdag.

Siden sin opprinnelse i 1970 har Kraftwerk opparbeidet seg legendestatus innad musikkbransjen. En kan si at de har hatt en finger med i spillet i utviklingen av moderne musikk, men det er nok rettere å si at de har vært med å lage selve spillereglene.

LES OGSÅ: Tilbyr fans gratis terapi før konserter.

Kraftwerks påvirkning er spredt over fire tiår, og har røtter i alt fra techno til hiphop og EDM. Deres tidlige innovasjoner skapte et musikalsk rammeverk flere av samtidens artister fremdeles bygger videre på. 

Et kritikerrost 3D-show

De seneste årene har gruppen reist kloden rundt med sitt kritikerroste 3D-show. Det beskrives som en sammenfatning av musikk og performance art, som bunner ut i et helhetskunstverk eller «gesamtkunstwerk».

— Dette er mer enn en konsert, det er kunst, performance og teknologi med et lydspor som har inspirert og fasinert i flere tiår. 3D-showet til Kraftwerk har fått fantastiske anmeldelser, og publikum verden over har valfartet for å få det med seg, sier festivalens bookingsjef Kim Aasli i en kommentar til GAFFA.no.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I 2016 besøkte Kraftwerk Operaen i Oslo hvor de gjennom fire dager fremførte de åtte platene utgitt mellom 1974 og 2003. Det samme konseptet har tidligere gått av stabelen ved Tate Modern i London og ved operahuset i Sydney.

Kraftwerk har også opptrådt på store festivaler som Roskilde og Øya de siste årene.

LES OGSÅ: Dimmu Borgir albumklar i mai.

— Kraftwerk på Marinen når mørket har senket seg, omringet av Nidelven og Nidarosdomen, det kommer til å bli helt magisk, avslutter en tydelig fornøyd Aasli.

Billettsalget til Pstereo er i gang via festivalens offisielle nettsider.

ANNONCE