Nyhet

Jack White klar med to nye låter - med nye musikere i alle ledd

GAFFA.no - alt om musikk.

Jack White har nettopp gitt ut to nye låter. Hør begge sporene nedenfor og sjekk også ut den flotte musikkvideoen til låta Connected By Love, en video hvor en planet faretruende nærmer seg jorden.

Connected By Love er den første singelen fra White (bildet) sitt kommende album, Boarding House Reach, som blir hans tredje soloalbum og oppfølgeren til Lazaretto fra 2014. Albumet ventes utgitt i første halvdel av 2018.

LES OGSÅ: Kanye West rappet for døende fan.


Det er snakk om en vuggende rockeballade med en hiphop-klingende beat, orgel og en intenst syngende White. Respect Commander, som fungerer som B-side på vinylutgaven av singelen, byr på en lang instrumental intro, en avsluttende heftig gitarsolo og flere temposkifter underveis.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I et intervju med Rolling Stone forteller White at Respect Commander er skrevet i leiligheten i Nashville, hvor han jobber med nye låter:

«Jeg begynte bare å nynne toner mens jeg kikket ut av vinduet. Siden kan du ikke forklare det. Du skal bare forsvinne og la det skje. Og du legger ikke merke til det mens det skjer.»

LES OGSÅ: Tones tårer trillet da Silya tolket låta hennes.


Da han i fjor høst snakket med skuespilleren Gary Oldman om det kommende albumet, kunne White avsløre at han hadde spilt inn musikk i byer som New York, Los Angeles og Nashville. Han hadde aldri spilt inn i de to førstnevnte byene tidligere - og denne gangen har han med seg en rekke musikere han aldri tidligere har samarbeidet med.

Artikkelen fortsetter under videoen.


På albumet finner vi trommeslageren Louis Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend), bassist Charlotte Kemp Muhl (The Ghost Of A Saber Tooth Tiger), keyboardistene DJ Harrison og Neal Evans (Soulive, Talib Kweli, John Scofield), perkusjonist Bobby Allende (David Byrne) og korsangerinnene Ann & Regina McCrary fra Nashvilles gospeltrio The McCrary Sisters.

LES OGSÅ: Oslo topper denne Spotify-lista.

Kort tid før jul offentliggjorde Jack White et lydklipp med smakebiter fra hele albumet – hør det her.


ANNONCE