Nyhet

Dimmu Borgir albumklar i mai – etter syv svarte år

GAFFA.no - alt om musikk.

Syv år etter siste skive melder blackmetallbandet Dimmu Borgir at de er albumklare 4. mai – klare til å feire 25-årsjubileet sitt.

Passende nok har det tiende studioalbumet fra Dimmu Borgir fått tittelen Eonian, noe som betyr «evigvarende». Ifølge gitarist og tekstforfatter Silenoz tar albumet for seg hvordan vi mennesker forholder oss til konseptet tid.

— Tid og rom, hvis man ser bort ifra hva vi vanligvis forbinder med det, eksisterer bare «her og nå», det evige nuet. Det er dette vi hinter til med tittelen på albumet. Eonian. Evigvarende. Energien – flammen vår, kompasset som bistår oss idet vi fortsetter å flerre sløret, sier Silenoz, mens bandets komponist og vokalist Shagrath legger til:


— Albumet Eonian representerer hvordan konseptet tid er en illusjon. For oss markerer også dette albumet vårt 25-årsjubileum, og det er en hyllest til både svartmetallen og Dimmu Borgirs historie.

LES OGSÅ: Nå har Sting og Shaggy spilt inn album sammen.

Også Galder er med på låtskrivingen. Bandets siste to medlemmer utgjøres av trommeslager Daray og Gerlioz på keyboards. Koret Schola Cantorum blir å høre på Eonian, med korarrangementer av Gaute Storaas.


I alt byr Dimmu Borgir på 10 nye låter som bandet har produsert selv, i samarbeid med Jens Bogren, som også står for lydmiksen. Coverkunsten til det nye studioalbumet er laget av Zbigniew M. Bielak, som tidligere har jobbet med Ghost, Behemoth og Mayhem.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Blackmetalfansen kan notere seg datoen 23. februar: Da slipper Dimmu første smakebit fra albumet i form av singelen Interdimensional Summit, i form av en syvtommers vinyl-EP.

Virker det lenge, sørger bandet også for å trykke opp nye opplag vinyl av en rekke av sine utsolgte album, melder plateselskapet Nuclear Blast.

LES OGSÅ: Slik blir årets Trondheim Calling (SPONSET LENKE).


Dimmu Borgir rykker inn på flere metalfestivaler: Så vel norske Midgardsblot i Borre får besøk i august, etter at bandet har spilt på Hellfest i franske Clisson i juni, Rockfest i Barcelona i juli og Wacken Open Air tidligere i august.

(©NTB)

ANNONCE