Nyhet

Dimmu Borgir annonsert til to norske festivaler neste år

GAFFA.no - alt om musikk.

Samtidig som Dimmu Borgir turnerer i USA og Canada, meldes det at de norske black metal-legendene er klare for neste års Inferno så vel som Karmøygeddon.

Oslo-festivalen er kry over bookingen av black metal-storhetene, og lover på forhånd «en intens opplevelse» på den 19. utgaven av Inferno 18. til 21. april.

Også bandet, som i år feiret 25-årsjubileum med å slippe albumet Eonian i mai, gleder seg til nok en opptreden på hjemmebane - etter at de sist helg var å høre blant vikinggravene i Borre på Midgardsblotfestivalen.


LES OGSÅ: Stor global festivalserie kommer til Oslo.

— Vi er spente og stolte over å kunne annonsere vår tilbakekomst til Inferno Festival i 2019. Det er lite som slår den følelsen, å opptre på hjemmebane, der man deler energien og atmosfæren med det lojale Inferno-publikummet, sier Sven Atle «Silenoz» Kopperud i en uttalelse.

Også Karmøygeddon-festivalen i Kopervik har fått Dimmu Borgir på neste års artistliste 2. til 4. mai.


Rundt i verden først

I mellomtiden spiller Dimmu Borgir først et lite knippe konserter i USA og Canada, fulgt av tre opptredener i Russland. Turen går til Australia og New Zealand i oktober, fulgt av to Japan-konserter før Dimmu Borgir inntar Sør-Amerika i november for fem konserter. Frem til jul turnerer black metal-veteranene i Europa på en solid turné.

LES OGSÅ: «Festivalen fikk ikke den verdige avslutningen den fortjente».


— Vi gleder oss til å komme i gang og rulle, sier Shagrath til NTB tidligere i år, mens Silenoz kaller livespillingen å «skumme fløten av det vi gjorde på platen».

(©NTB)

ANNONCE