Nyhet

— Turte ikke å spille med jazzstorheter

GAFFA.no - alt om musikk.

Jimi Hendrix turte angivelig ikke å stille opp og spille med jazzstorheter som Toots Thielemans og Herbie Hancock.

Sammen med Hubert Laws og Roland Kirk spilte de på Quincy Jones-albumet Gula Matari fra 1970. Men Jones prøvde også å få med Jimi Hendrix, røper den legendariske produsenten og musikkmogulen (84) i det svært siterte intervjuet sitt i Vulture.

LES OGSÅ: Eminem-konserten ble utsolgt på seks minutter.


— Han skulle spilt på albumet mitt, og feiget ut. Han var nervøs for å spille med Toots Thielemans, Herbie Hancock, Hubert Laws, Roland Kirk – de var noen skremmende fyrer. Toots var en av de største instrumentalistene som har levd. Hendrix ønsket ikke å spille med dem, hevder Quincy Jones.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I det samme intervjuet kalte han Beatles for «de verste musikerne noensinne», roser Cream, hevdet at Michael Jackson var en grådig tyv av andres verk, utropte Microsoft-sjef Paul Allen til å være like god gitarist som Hendrix, hevdet at popmusikken mangler gode sanger, sa han visste hvem som skjøt president Kennedy – og fremholdt at jazzmusikk befinner seg på toppen av musikkhierarkiet.

LES OGSÅ: Mr. Big-trommeslager er død.

— Musikerne har lært alt som er å lære om musikk, lyder det fra Jones, som derfor prøvde å snike inn bebop i ting han laget for å få de unge til å lytte og trekker frem Jacksons Baby Be Mine som eksempel.


— Det er Coltrane gjort som en poplåt. 

(©NTB)

ANNONCE