Nyhet

Trænafestivalen avslører headliner til Kirkehelleren

GAFFA.no - alt om musikk.

Festivalen frister med Moddi i naturskjønne omgivelser denne sommeren.

«Å stå på scenen i Kirkehelleren er noe som er få musikere forunt. Den mektige hulen på øya Sanna har fått tilnavnet «havets katedral» på grunn av det tredve meter høye steinhvelvet som huser Trænafestivalens mest spektakulære scene», skriver arrangørene av festivalen i en pressemelding onsdag kveld.

Der bekreftes det at det er Moddi og Trondheimsolistene som for andre gang får innpass i den ærverdige hulen, hvor det vanligvis er naturen selv som er hovednavn.


LES OGSÅ: Intervju med by:Larm-aktuelle Halie.

Moddi tar også med seg den samiske artisten Marja Mortensson som skal framføre joiker hun har samlet inn fra sør- og umesamisk område.

Artikkelen fortsetter under videoen.

På sitt foreløpig siste album Unsongs, som ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA, har Moddi oversatt og gjendiktet forbudte og sensurerte røster fra hele verden. Der artisten tidligere var mest kjent for å synge om fjærestein og fisk, har Unsongs-prosjektet bragt senjaværingen til Vietnam, Libanon, Chile og USA på utkikk etter politisk musikk. Og ikke minst: farlig musikk.


LES OGSÅ: Så nære var Guns N' Roses en «ekte» gjenforening i fjor.


Trænafestivalen 2018 arrangeres torsdag 5. til søndag 8. juli 33 nautiske mil «langt te havs» - nærmere bestemt på Husøy, en av landets minste kommuner med 400 innbyggere.

ANNONCE