Nyhet

Ny superduo tolker klassisk «guilty pleasure»

GAFFA.no - alt om musikk.

Når Ingrid Olava og Andreas Ulvo slipper den første singelen som superduoen Innlandet, falt valget på Toto-klassikeren Africa.

Ulvo, jazzpianisten som både har egne prosjekter og har spilt med en rekke toppnavn, medgir at Africa er hans store fascinasjon.

— Jeg ble først oppmerksom på låten i ungdomstiden. Den har sakte, men sikkert, vokst frem som en «guilty pleasure» for meg, og er en av de låtene jeg må høre på en gang i blant – om ikke annet for å stille kløen etter balansen mellom kommersielt fengende pop og kvalitet, sier han om singellåtvalget.


LES OGSÅ: Lover «episk bursdagsfest» i Bergen.

Men Innlandets versjon fjerner ifølge Ulvo seg fra nesten alle de velkjente elementene i Totos egen tapning, som trommegrooven, flerstemt, lys mannevokal og synthsoloer. Africa slippes fredag, mens debutalbumet Innlandet følger 16. mars, med slippkonsert på Parkteatret to dager etter.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Tanken bak Innlandet er ifølge pressemeldingen å «skape noe rent, noe uventet, noe gjenkjennelig, noe fremmed og noe vakkert på én gang» – ut fra de to medlemmenes syndige favoritter – være seg jazz, folkemusikk, viser eller 90-tallsklassikere. Platen ble innspilt etter dogmet «all kunst i ett øyeblikk», der piano og vokal ble tatt opp samtidig, i samme rom.

— Å dyrke tilstedeværelse og det kontemplative føles naturlig og nødvendig når virkeligheten rundt oss er fragmentert og høylytt, sier Ingrid Olava, som sier at Innlandet på alle måter er «mennesket fremfor maskinen», selv om teknologien faktisk er medvirkende årsak til det mangfoldige låtvalget.


LES OGSÅ: Queen offentliggjør tid og sted for norgeskonsert.

— Impulser og sjangre flyter friere og fortere, åpenbart delvis på grunn av hvordan ny teknologi har skapt nye lyttemønstre, sier hun.

(©NTB)


ANNONCE