Nyhet

Kendrick Lamar anklages for å stjele

GAFFA.no - alt om musikk.

Kunstneren Lina Iris Viktor sier hun ble spurt om de kunne bruke kunsten hennes, men at hun ikke ga dem tillatelse.

I superheltfilmen «Black Panther» er den Øyafestivalen-aktuelle artisten Kendrick Lamar (bildet) å høre på fem av de 14 låtene på soundtracket Black Panther The Album – som ble sluppet på fredag, uken før filmpremieren 16. februar.

Han er kurator for soundtracket, og selv om han er listet opp på «bare» fem spor, har han en finger (og en stemme) med i spillet på nærmest alle låtene. 


LES OGSÅ: Anmeldelse av Kygo i Telenor Arena.

Filmen tar for seg superhelten Black Panther, alias T'Challa, spilt av Chadwick Boseman. Ifølge Variety er dette den første Marvel-filmen med nærmest kun svarte skuespillere, blant dem også Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Forest Whitaker og Angela Bassett, og regissør, som er Ryan Coogler.

Mener de ikke har fått tillatelse


Første singel man fikk høre fra albumet var All The Stars, som er et samarbeid mellom Lamar og SZA. 

LES OGSÅ: Blir dette årets film-soundtrack?

Det har også blitt sluppet en video til låten, og det er denne som nå er tema når artistene anklages for å stjele. Lina Iris Viktor mener nemlig at de har brukt kunsten hennes i videoen, men at de ikke har fått tillatelse til det. Det skriver The New York Times.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Hun har fortalt at representanter fra Marvel kontaktet henne i november 2016 og desember 2017, hvor de spurte henne om å få bruke det. Hun skal ha takket nei til tilbudene.


LES OGSÅ: Vant GAFFA-Pris i Sverige.

Likevel er bilder som ligner hennes «Constellations»-serie å se i musikkvideoen. Se det i videoen på cirka 2:59.

Hun har sagt til avisen at hun er forundret over dette, og hun påpeker samtidig at filmen handler om å styrke de svartes rettigheter.


Les anmeldelse av soundtracket her.

ANNONCE