Nyhet

En av Chris Cornells siste innspillinger var et tonesatt Johnny Cash-dikt

GAFFA.no - alt om musikk.

En av Chris Cornells siste soloinnspillinger før han tok sitt eget liv i mai i fjor, var låten You Never Knew My Mind – skrevet til en tekst av Johnny Cash.

Et stort stjernelag har satt musikk til et skattkammer av håndskrevne brev og dikt fra Johnny Cash sin penn. I alt dreier det seg om 16 nye låter som utgis på Legacy Records.

LES OGSÅ: Eminem-konserten ble utsolgt på seks minutter.


Ifølge Rolling Stone teller bidragsyterne foruten Cornell også Elvis Costello, Alison Krauss og Union Station, John Mellencamp, Willie Nelson og Cash-datter Rosanne, så vel som T Bone Burnett, Kacey Musgraves, Kris Kristofferson, Brad Paisley, Carlene Carter, Jamey Johnson, Jewel og The Jayhawks.

Produsert av sønnen

Resultatet, platen Johnny Cash, Forever Words, innspilt i Cash Cabin Studio, blir å høre i april, melder BBC. Barna hans fant brevene og diktene i huset hans i Tennessee etter at han og kona June Carter Cash døde med mindre enn fire måneders mellomrom i 2003.


— Det ble en spennende bestrebelse å gå gjennom disse verkene, sette dem sammen, og presentere dem for forskjellige folk som kunne gjøre dem ferdig på en måte som jeg tror pappa ville ha ønsket, sier John Carter Cash, sønnen som sammen med Steve Berkowitz, produserte Forever Words.

LES OGSÅ: Ber A-ha avlyse kommende konsert.

Han sier i en uttalelse at de prøvde å plukke artister med hjertet, finne dem som hadde en personlig historie som forbandt dem med faren.


Boken med de samme diktene, også den kalt «Forever Words», utkom i 2016. Materialet er blitt til i hele Johnny Cash' lange karriere, og favner både kjærlighetsbrev som «To June This Morning» til hans siste dikt, «Forever/I Still Miss Someone».

(©NTB)

ANNONCE