Nyhet

Dimmu Borgir er tilbake i svart

GAFFA.no - alt om musikk.

Silenoz i Dimmu Borgir føler seg bare privilegert når fansen er det han kaller «aggressivt utålmodige» etter ny musikk fra bandet.

Nå får de trofaste snart sin belønning: Metalveteranene er klare med sin første nye låt på åtte år. Interdimensional Summit er tittelen, og gir en forsmak på studioalbumet Eonian, i vente 4. mai.

— Denne låta har veldig mye Dimmu i seg sånn jeg ser det. Storslagent, episk og melodisk med temposkifter som får beinet til å gå, sier Sven Atle Kopperud, som er gitaristen og låtskriverens sivile navn, til NTB om det han tidligere har kalt «en tydelig headbanger».


LES OGSÅ: Norsk band må ha ekstra sikkerhet på USA-turné.

Metalbandet har holdt på med låtskriving til Eonian siden 2013, mens det først er de siste tre årene at de har ferdigstilt hele låter.

— Det har vært en nitidig prosess, men jeg føler vi har utnyttet inspirasjonen maksimalt, sier Silenoz, som opplever stor interesse fra inn- og utland. Blant annet er han blitt fotfulgt og observert i et døgn av internasjonal metalpresse.


— Dette er ikke noe nytt i så måte, men det er jo en stund siden sist. Vi er jo vant med at det i perioder går unna.

Back in black

Dimmu Borgirs nye bandbilder er tatt av Per Heimly, og der er medlemmene «back in black» - etter å ha stilt hvitkledde da de slapp sin bestselgende langspiller Abrahadabra i 2010, som de kalte sin «gjenfødelse» etter en turbulent periode innad.


— Vi er godt vant med å bli sett på som «det sorte fåret» - og det i en type sort får-sjanger. Det passer oss helt fint! Vi er ikke redde for å gjøre som vi vil, sier Silenoz.

LES OGSÅ: Albumklar i mai etter syv svarte år.

For den som vil se Dimmu Borgir, slippes det også en musikkvideo til Interdimensional Summit. Filmet av Patric Ullaesus, som har samarbeidet flere ganger tidligere med bandet, er den en slags «re-introduksjon» av bandet.


— Det er så lenge siden vi har sluppet nytt materiale, så vi følte for å holde det i en litt ren stil nå i starten slik at publikum får tid til å bli varme i trøya igjen, sier Silenoz - som i en pressemelding uttaler at «Det føles veldig godt å endelig få sluppet beistet fri fra fangenskap».

Og sikter da altså til den nye musikken.

(©NTB)


ANNONCE