Nyhet

De første artistene til Norwegian Wood 2018 er offentliggjort

GAFFA.no - alt om musikk.

Den norske festivalen bekrefter de to første navnene til årets plakat.

Etter at det ble kjent at selskapet bak musikkfestivalen Norwegian Wood ble slått konkurs i begynnelsen av november i fjor, var det en periode usikkert hva som ville skje med Oslo-festivalen.

I desember kom riktig nok nyheten om at nye krefter ville redde den tradisjonsrike festivalen.


LES OGSÅ: Bad og prat med «et av Norges mest lovende unge band».

Nå er også det første artistslippet til årets utgave klart: Svenske Thåström (bildet) og americana-yndlingen Jason Isbell vil gjeste Frognerbadet i juni.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I fjor høst var to av de største begivenhetene i Oslo konsertene med nettopp de to artistene. Les GAFFA-skribent Geir Magne Staurlands anmeldelse av førstnevntes konsert i Oslo Spektrum her – som hadde overskriften «Vår favorittsvenske».


LES OGSÅ: Ble sensurert ti ganger i løpet av én opptreden.


Arrangørene forteller at flere slipp vil bli annonsert fortløpende den neste tiden.

Nye krefter i NW

Det er ølgründeren bak Sagene Bryggeri, Henning Thoresen, som nå prøver seg i festivalbransjen. Da det ble kjent at han ville prøve å redde festivalen, uttalte han til Aftenposten at han «vil samle gode krefter for å skape feelgoodstemning i Frognerbadet».


— Oslo må ha Norwegian Wood.

LES OGSÅ: Derfor dekker ikke GAFFA konserten med The Killers.

— Jeg snakker med masse folk i bransjen og satser på å få til en nedtonet festival med 5.000–6.000 festivalgjengere hver dag. Vi legger opp til et konsertprogram som passer for voksne folk med god musikk, god mat og drikke. Festivalen er jo et ikon, sa Thoresen videre.


Festivalen arrangeres fra 14. til 16. juni på Frognerbadet.

ANNONCE