Nyhet

Blir dette årets film-soundtrack?

GAFFA.no - alt om musikk.

Kendrick Lamar blir å høre på fem av de 14 låtene på soundtracket til Black Panther The Album – som slippes uken før filmpremieren 16. februar.

Lamar la onsdag ut bilde av albumomslag og låtliste på Twitter. Ifølge Variety har Kendrick Lamar kuratert albumet sammen med Anthony «Top Dawg» Tiffith. Det byr på musikk også fra The Weeknd, SZA, Travis Scott, Khalid, 2 Chainz og Future.

LES OGSÅ: 11 essensielle album du må høre i februar.


Første singel ut, All The Stars, var å høre i januar med Lamar og SZA. Så kom King's Dead og flere Black Panther-tematiske låter, som Pray For Me – og ikke minst tittellåten Black Panther, der Lamar trår til alene.

— Marvel Studios «Black Panther» er utrolig, fra ensemble til regissør. Omfanget av denne filmen viser et flott ekteskap mellom kunst og kultur, sa Lamar da det ble kjent at han skulle lage albumet, som slippes 9. februar.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Filmen tar for seg superhelten Black Panther, alias T'Challa, spilt av Chadwick Boseman. Ifølge Variety er dette den første Marvel-filmen med nærmest kun svarte skuespillere, blant dem også Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Forest Whitaker og Angela Bassett, og regissør, som er Ryan Coogler.


— Jeg tror spørsmålet jeg prøver å stille – og svare på – i «Black Panther» er: «Hva innebærer det egentlig å være afrikansk», sa Coogler i et intervju med Rolling Stone. Ifølge magasinet har T'Challa «arrogansen til Shaft, selvbeherskelsen til Obama og den hete impulsiviteten til Kanye West».


LES OGSÅ: Elton John har lagt sin elsk på norsk artist.

Men også Martin Freeman og Andy Serkis, som skurken Klaue med sørafrikansk aksent, står på rollelisten. Filmfotograf er Rachel Morrison – kjent også for åtte ganger Oscar-nominerte «Mudbound».

Norsk premiere på «Black Panther» blir 14. februar.


(©NTB)

ANNONCE