Nyhet

Dette hører den prisvinnende forfatteren på mens han løper

GAFFA.no - alt om musikk.

Den ellers tilbakeholdne forfatteren Haruki Murakami tro til som plateprater på japansk radio søndag, og sa: — Synes du bøkene mine er lette å lese, har vi antagelig noe til felles musikalsk.

Murakami brenner for musikk, og drev en jazzbar i Tokyo da han var ferdig med studiene. Det er derfra hans skrivestil kommer, røpet han i programmet «Murakami Radio», melder New York Times:

— Heller enn å lære fortellerteknikk fra andre, valgte jeg en musikalsk innfallsvinkel, og var svært bevisst rytmer, harmoni og improvisasjon. Det er som å skrive mens jeg danser, selv om jeg ikke danser i virkeligheten, sa forfatteren - som sa hans skriving er «en svært fysisk prosess».


LES OGSÅ: To eldre menn flyktet fra sykehjem for å dra på metalfestival.

Han delte også den prisvinnende forfatteren musikken han liker å høre på mens han løper - nærmere bestemt ni rock- og jazzlåter. Murakami har syv iPoder der han har lagret mellom 1.000 og 2.000 låter på hver, røpet han i radioprogrammet.

Å høre var Donald Fagens innspilling av Madison Times, DB Blues med King Pleasure, Sky Pilot av Eric Burdon og The Animals, What A Wonderful World med Joey Ramone, Between the Devil and the Deep Blue Sea av George Harrison, Knockin' On Heaven's Door i Ben Sidrans innspilling, Love Train av Hall & Oates og Doors-låten Light My Fire - samt Heigh-Ho/Whistle While You Work/Yo Ho (A Pirate's Life for Me) av Brian Wilson fra et av Murakamis yndlingsband, Beach Boys.


(©NTB)

ANNONCE