Artikkel

Da Brian Wilson strøk i musikk – men tjente millioner med samme låt

I spalten Bakspeilet ser vi tilbake på noen av de kjente og ukjente øyeblikkene i musikkhistorien. Denne gang til da Beach Boys-stjernen fikk stryk på skolen for låten «Surfin'».

Beach Boys-legenden Brian Wilson skrev Surfin' da han gikk på Hawthorne High School, men læreren Fred Morgan likte ikke det han hørte. Sangen ble skrevet som en skoleoppgave og skulle senere bli The Beach Boys' første singel, ifølge Consequence of Sound.

«Brian skrev en låt for meg og det ble Surfin '. Komposisjonen fikk en F, men tjente millioner av dollar», skal Wilsons gamle lærer ha sagt i ettertid. Flere tiår etterpå ble Wilson invitert til samme skole og karakteren endret til A.

 


Det var skolens daværende rektor Dr. Vanessa Landesfeind, som inviterte Wilson til å være med og endre karakteren fra stryk til beste karakter i klassen.


Surfin' ble utgitt av The Beach Boys som singel, sammen med b-siden Luau. Sangen kickstartet bandets karriere og ble starten på det som senere ble kjent som «The California sound».

Det som imidlertid hører til historien, er at læreren Fred Morgan skal ha gitt Wilson i oppgave å skrive en pianosonate, men fikk i stedet strandete solpop i retur. Det kan forklare hvorfor det ble F på den unge Wilson.


ANNONCE