Nyhet

Magne Furuholmen blir filmfestivalutstiller

GAFFA.no - alt om musikk.

Filmfestivalutstiller i Haugesund i august blir Magne Furuholmen.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen og Haugesund Kunstforening. Når Furuholmen tar med sine verk til festivalbyen, følger han i fotsporene til kunstnerkolleger som Tore Hansen, Kira Wager, Mari Slaattelid, Lars Elling og Irma Salo Jæger.

LES OGSÅ: Funk-legende legger turnélivet på hylla.


Magne Furuholmen (f. 1962) er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner, heter det om årets utstiller – som likevel høster overskrifter som «popstjerne blir festivalutstiller».

Han debuterte som billedkunstner i 1989, og har verk utstilt i blant annet Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brasil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I senere har år han utmerket seg som grafiker og skulptør, blant annet med skulpturparken på Fornebu med 70 tonn med keramiske skulpturer. Furuholmen er også aktiv som styreleder for Festspillene i Bergen, så vel som styreverv HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA, og i Snøhetta Design.

LES OGSÅ: Har flere ting til felles enn valg av eyeliner.


Festivalutstillingen åpner søndag 19. august og varer til 16. september 2018.

(©NTB)

ANNONCE