Nyhet

Fra tapetrading til toppen av sosiale medier

GAFFA.no - alt om musikk.

Dimmu Borgir er større enn A-ha i sosiale medier, meldte VG i fjor høst. I april har bandet 1.3 millioner som liker dem på Facebook. Sterkt for et band som startet i undergrunnen med såkalt «tape trading».

— Vi tok opp øvingstaper, og sendte dem i brev rundt til hele verden. Da vi fikk respons, altså et brev tilbake, var det som å få en tommel opp i dag. Vi gikk og gledet oss til å få opptakskassetter fra andre tilbake, sier Silenoz.

LES OGSÅ: Stort intervju med Dimmu Borgir.


— Vi ville mer enn plateselskapet den gang, som bare trykket opp platen. Vi laget våre egne plakater, egne flyers, egne T-skjorter. Vi la ved ti flyers i hver konvolutt vi sendte ut, og håpet det ville spre seg – vanne frøet, minnes Shagrath den tidlige Dimmu-tiden.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I dag er det fullt øs i sosiale medier, som skal oppdateres ustanselig. Men i motsetning til mange andre band og sjangre, er metalpublikummet trofaste også mot gode, gamle fysiske produkter – som de kjøper, i tillegg til å laste ned.

— Jeg ville vært musiker selv om vi ikke solgte noe. Salgstall er positivt, det er å oppnå drømmen. Men de er ikke drivkraften. Jeg ville vært musiker om vi ikke solgte noe, fastslår Shagrath.

LES OGSÅ: Suede med gode nyheter.


(©NTB)

ANNONCE