Nyhet

Nils Petter Molvær komponerer musikken til en ny oppsetning av «Hedda Gabler»

GAFFA - alt om musikk.

Når Hedda Gabler skal svinge seg i dansen, blir det til musikk komponert av Nils Petter Molvær – som selv stiller med trompet på Operaens hovedscene.

28. september er det urpremiere på balletten «Hedda Gabler» på Operaen i Oslo. Der skal Ibsens dypt psykologiske drama formidles på nytt vis gjennom ti forestillinger fram til 23. oktober.

— Du må finne paralleller i dans, fortelle på en annen måte. Du kan få sagt mye du ikke får uttrykt med ord, sier Marit Moum Aune, som har regi og koreografi.

LES OGSÅ: Roger Waters bekrefter konsertene i Norge.

Ifølge ballettsjef Ingrid Lorentzen tar nyskapningen utgangspunkt i skuffelse. Moum Aune mener nemlig at det er skuffelsen som gjør Hedda slem, og at det rett og slett farlig å ha et potensial som ikke blir brukt.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Marit Moum Aune laget også Ibsen-ballett av «Gjengangere». Også til «Ghosts», som hadde premiere i 2014, var det Molvær som sto for musikken. «Ghosts» er ifølge pressemeldingen i dag et signaturverk for Nasjonalballetten, og er danset i Oslo, Houston, Berlin, Wien og snart Paris.

p>

LES OGSÅ: Topper (nesten) VG-lista – kun slått av Foo Fighters.

Et fransk produksjonsselskap følger prosessen bak «Hedda Gabler» med kamera for å lage en TV-versjon, slik de også gjorde med «Ghosts».

Hovedrollen danses av Grete Sofie Broud Nybakken (25), Heddas mann Tesman danses av Philip Currell, mens Silas Henriksen er Eilert Løvborg, Shane Urton er Assessor Brack, Eugenie Skilnand danser Thea Elvsted og Tante Julle danses av Samantha Lynch.

(©NTB)

ANNONCE