Nyhet

Bjørn Eidsvåg synger ut for kirkemusikken

GAFFA.no - alt om musikk.

Presteutdannede Bjørn Eidsvåg setter ikke uventet pris på kirkemusikk, og stiller opp på en konsert for å skaffe inntekter til musikkarbeidet i en kirke på sponsorjakt.

Dette er ifølge Uranienborg kirke den eneste konserten den folkekjære artisten stiller opp på denne høstsesongen. Eidsvåg tar med seg Anne Grete Preus og Herborg Kråkevik, samt Grammy-nominerte Uranienborg vokalensemble og kantor Inger-Lise Ulsrud.

LES OGSÅ: «En visjonær artist på høyden av sin karriere».


Det skjer etter kirketid førstkommende søndag, 1. oktober kl. 17.30, og billettinntektene går til det kirkemusikalske arbeidet i menigheten.

— Jeg gjør dette, fordi jeg setter stor pris på musikklivet i Uranienborg. Det har jeg har lyst til å bidra til å opprettholde, sier Eidsvåg.

Bevisst satsing på musikk


Uranienborg er i dag en av Oslos best besøkte kirker, noe de oppgir blant annet skyldes en bevisst satsing på musikklivet. Men kirkeøkonomien er de siste årene blitt strammere. Sogneprest Jan Oskar Utnem forteller at de må tenke nytt:

— Over tid har vi jobbet aktivt for å skaffe eksterne sponsormidler. Vi har gått inn i aktive relasjoner til kjøpmenn og artister som bor i lokalmiljøet. Responsen har vært god, konstaterer sognepresten. Bjørn Eidsvåg tror man i fremtiden vil se mer av dette.

LES OGSÅ: Neste generasjon norske festivalheadlinere.


— Den norske kirke befinner seg i en ny situasjon, der den i større grad skal stå på egne bein også økonomisk. Men jeg tror at kirken da får muligheten til å bli langt mer utadvendt. Vi er avhengig av at folk oppsøker kirken. Skal det skje, er kirken nødt til å komme folk i møte på en annen måte enn tidligere, mener artisten.

(©NTB)

ANNONCE