Nyhet

HØR NÅ: Bjørn Eidsvåg slipper EP-en "Folk flest er snille"

Søndag fylte Bjørn Eidsvåg 70 år og ble overrasket av et fullsatt Oslo Spektrum. Den ferske 70-åringen ligger ikke på latsiden, så i dag slipper han EP-en "Folk flest er snille".

På EP-en har Bjørn Eidsvåg samarbeidet med produsentene Carl-Viktor Guttormsen og Anders Kjær, som han fikk kontakt med i kjølvannet av suksessen i TV2- programmet «Hver gang vi møtes».

- Etter mitt opphold på «Hver gang vi møtes» i fjor fikk jeg veldig lyst til å samarbeide med de produsentene som var involvert i de versjonene av mine sanger mine kollegaer gjorde. Det er ingen tvil om at noen av de grepene de tok produksjonsmessig var mer tidspassende enn originalene. Popmusikk er ferskvare i sin form og uttrykk, og mange av de unge er nærmere pop-tidsånden enn oss gamle travere. Sangenes sjel og substans er viktigst, men formen er avgjørende for om de får relevans, slik er det når man driver med popmusikk. Det er ikke vanskelig å se hva som er feil med at en 70- åring fortsatt driver og tusker i popmusikk-faget, men jeg har fremdeles så stor glede av å holde på med dette at jeg ikke akter å gi meg. Jeg fryder meg over Anders og Carl- Viktor sine tilnærminger og produksjonsgrep på låtene, og synes det har vært svært inspirerende og gøy å jobbe med dem. Jeg skal heller ikke legge skjul på at jeg synes det er morsomt å utfordre forventningene til hvordan jeg skal låte, forteller Bjørn.

EP-en består av fem låter, hvorav fire av dem er gitt ut som singler det siste året: «Vi to» med Nils Bech, «Ikkje sei det som det er», «Savner deg» med Ingebjørg Bratland og «Far» som ble sluppet i februar. Tittellåta «Folk flest er snille», avslutter EP-en.


- Denne låta er et forsøk på å løfte troen på vår evne til godhet i disse tider. Det er en av de friskeste låtene jeg noensinne har gitt ut, og Carl-Viktor har gjort en fantastisk produksjon, forteller Bjørn.

ANNONCE