Nyhet

Bjørn Eidsvåg stiller til minnekonsert

GAFFA.no - alt om musikk.

Bjørn Eidsvåg (bildet) stiller til minnekonsert for et av ofrene i overgrepssaken i Alvdal sammen med Picazzo, Torill Beate Nilsen og koret Collegium Vocale.

Ifølge NRK Hedmark og Oppland skal inntektene fra konserten i Grue kirke 17. oktober gå til den seks år gamle sønnen til et av ofrene, og Stine Sofies Stiftelse.

— Vi skal fylle Grue kirke denne kvelden. I solidaritet, tanke og samhold for voldsutsatte og misbrukte, sier initiativtager Aina Tvengsberg til Glåmdalen.


Hun var bistandsadvokat for to av barna i den såkalte Alvdals-saken, der fire voksne holdt både egne og naboens barn innesperret og gjennomførte grove seksuelle overgrep mot dem gjennom en årrekke.

LES OGSÅ: Kronikk: Tomme hus trenger kunstnere.

Den ene broren døde før det var reist tiltale og saken kom opp, og hun kunne ikke kreve erstatning på vegne av ham eller hans sønn, som i dag er seks år gammel.


Tvengsberg kaller konserten for «en offentlig, dugnadsmessig samfunnsinnsats». Offerets ekssamboer sier i intervjuet med NRK at det blir «fint å kunne fortelle sønnen min senere at folk gjorde dette for ham».

(©NTB)

ANNONCE