Nyhet

Tori Amos raser mot kontroversiell fotograf

GAFFA.no - alt om musikk.

Den albumaktuelle artisten skal nylig ha stilt opp foran kameraobjektivene til Terry Richardson, men hevder hun ikke visste noe om anklagene mot fotografen.

Anklagene om seksuelle overgrep og trakassering av modeller har rast i årevis. Men først nylig gikk motemagasiner som GQ, Vogue og Vanity Fair ut og bannlyste videre samarbeid med den kontroversielle fotografen Terry Richardson.

LES OGSÅ: Linkin Park hyllet Bennington med konsert.


Richardson er kjent for sine bilder av stjerner som Miley Cyrus (han regisserte blant annet hennes mye omtalte Wrecking Ball-musikkvideo), Beyoncé, Lady Gaga og Katy Perry. De fleste fikk nok med seg kontroversen rundt Richardson etter en rekke medieoppslag i 2014, og mange har også latt seg overraske over at det først nylig ble innført en boikott mot fotografen av amerikanske Condé Nast (som står for utgivelsen av de overnevnte magasinene).

Tar avstand

Tori Amos (bildet) hevder dog at hun ikke har fått med seg saken, og stilte nylig opp til fotografering med Richardson for V Magazine. Bildene er stadig ikke publisert (og det er usikkert om de vil bli det), men Amos går nå ut og tar eksplisitt avstand fra Richardson.


— Da bildene ble tatt var jeg ikke klar over de forskjellige anklagene som har kommet mot Richardson. Hadde jeg vært det hadde jeg ikke deltatt. Jeg er helt frastøtt av påstandenes karakter og kan bare stå opp med disse kvinnene som ble utsatt for overgrep gjennom årenes løp, skriver hun i et innlegg på sin Facebook-side.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Hun fortsatte med å skrive at hun som talsperson og en støttespiller for Rape Abuse And Incest National Network (RAINN) håper flere ville komme frem med sine historier om seskuelt misbruk og overgrep i alle industrier.

«Kjent for sitt seksuelt eksplisitte arbeid»

En talskvinne for Richardson kom tidligere denne uken med en uttalelse overfor avisen The Telegraph, hvor det kom frem at fotografen tidvis har oppført seg på seksuelt eksplisitt vis under sitt arbeid med modeller:


— Terry Richardson er en kunstner som har vært kjent for sitt seksuelt eksplisitte arbeid, derfor har mye av hans profesjonelle samspill med personer vært av seksuell og eksplisitt karakter. Men alle personene som har vært involvert i hans arbeid deltok samtykkende, lyder uttalelsen.

LES OGSÅ: De to norske artistene dukker opp i Hollywood-storfilm.

ANNONCE