Nyhet

5 konserter du ikke kan gå glipp av på Norwegian Wood

Sjekk ut disse i Frognerbadet!

Denne uken er det igjen klart for en ny runde Norwegian Wood i Frognerparken. Vi har plukket ut fem konserter du ikke kan gå glipp av på festivalen her.

1. Ray Davies - 13. juni klokken 21:00

Han er evigaktuell som hjernen bak The Kinks, og udødelige klassikere som All Day And All Of The Night og You Really Got Me. Når Ray Davies (bildet) entrer den store scenen i Frognerbadet på lørdagskvelden ligger det et historisk sus over det hele. Det var nemlig på samme sted tilbake i 1996 at The Kinks spilte sin aller siste konsert, og selv om mange håper på en gjenforening er det ikke veldig nødvendig så lenge sjefen sjøl leverer på et høyt nivå alene.

2. Tori Amos - 12. juni klokken 19:15


Med mer enn 12 millioner solgte album og en låtkatalog som teller blant annet Crucify, Cornflake Girl, 1000 Oceans og A Sorta Fairytale er det alltid en glede å få besøk av amerikanske Tori Amos. Denne gangen er hun også ute på en svært så eksklusiv soloturné som kun teller fem konserter - inkludert opptredener på Norwegian Wood og Bergenfest denne uka. Greier hun å forandre de store scenene til små intime klubber? Vi har trua!

3. Ben Howard - 11. juni klokken 21:00


Ben Howard fikk sitt store gjennombrudd i 2013 da han stakk av med to Brit Awards etter utgivelsen av debutalbumet Every Kingdom. I fjor høst fulgte han opp med I Forgot Where We Were, og dermed begynner han å få en pen samling låter å vise frem for et stort norsk publikum i Frognerparken. Vi forventer også en gjesteopptreden fra den neste artisten på listen under Howards konsert.

4. Monica Heldal - 11. juni klokken 19:15


Lovprist i en årrekke, og med en solid debutplate i form av Boy From The North fra 2013 i vesken. Monica Heldal har både stemmen, gitarteknikken og låtene som kan gjøre henne til en av våre store artistskatter. Samtidig har hun vist at hun behersker de helt store scenen. Og kanskje får vi høre noe nytt materiale fra henne på Norwegian Wood også?

5. Patti Smith - 12. juni klokken 21:00


Mange artister og band drar rundt med mer eller mindre klassiske album altfor mange år etter at de var på høyden. Patti Smith har derimot holdt seg vital gjennom alle disse årene, og når hun nå feirer at det er 40 år siden debuten Horses ble sluppet takker vi ikke nei til et gjenhør. Albumet er nemlig et av de mest essensielle i bølgen av knallsterke utgivelser fra CBGB-artister i 70-årenes New York.

ANNONCE