Nyhet

Rockestjernen starter samarbeid med norsk høyskole

GAFFA.no - alt om musikk.

Little Steven liker «familiebedriften» Notodden Blues Festival så godt at han nå drar i gang et samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge om et bluesstudium.

Mandag ble det meldt at høyskolen har inngått en treårig samarbeidsavtale med Rock and Roll Forever Foundation, som ble stiftet av Little Steven, Bono, Jackson Browne, Bruce Springsteen og Martin Scorsese – og der Little Steven selv er styreleder.

— Jeg er stolt over at dette blir vårt første prosjekt utenfor USA, sier Steven Van Zandt i en kommentar. Stiftelsen har hittil tilbudt fri musikkopplæring, helt inn i klasserommet på amerikanske skoler, med utgangspunkt i rytmisk musikk som rock & roll og blues.


LES OGSÅ: Hollywood omfavner den norske artisten.

Little Steven besøkte Notodden for første gang i 2015 og ble dypt grepet. Siden har han vært tilbake flere ganger, for å jobbe med unge talenter – og spille selv.

— En bluesby i midten av ingenting, der hele byen omfavner festivalen. Det er svært uvanlig. I en tid der alt er internasjonalt og backet av store penger, så er festivalen som en familiebedrift. Det liker jeg, og det ønsker jeg å støtte, sa Steven Van Zandt til NTB på tampen av fjoråret.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Fra før av har Høgskolen I Sørøst-Norge en treårig samarbeidsavtale med Europas Bluessenter klar. Høsten 2018 starter dermed et 30 studiepoengkurs innen blues på Notodden. Høyskolens ambisjon er å utvide studietilbudet til en bachelor.


LES OGSÅ: Nå må bandet ta et vanskelig valg.

(©NTB)

ANNONCE