Nyhet

Springsteen-gitarist tilbake til Norge

GAFFA.no - alt om musikk.

Little Steven tar med seg sine souldisipler tilbake til Norge til vinteren, der han stiller på Rockefeller-scenen den 20. november.

Etter å ha vært sterkt til stede under årets Notodden Blues Festival, der han både var blant headlinerne med bandet sitt og også heiet på deltagerne på sin bluesskole, er det nå duket for klubbformatet.

Billettsalget starter torsdag, melder Oslo-klubben, som er blant stoppestedene når Steven Van Zandt legger ut på turné som ble sparket i gang på Notodden: Først med 18 konserter på hjemmebane i USA fra september, deretter treffer han på ny Europa 4. november med foreløpig 19 annonserte konserter.


LES OGSÅ: Slapp en fis i studio - tok den med på stor hit.

Little Steven, kalt New Jerseys nest største sønn, har i flere tiår vært en av rockens mest karismatiske og dedikerte skikkelser, og er også blitt litt av en norgesvenn: Både som TV-helt i «Lilyhammer», og som drivkraft for rockeradio, med eget plateselskap og som produsent blant annet for norske The Cocktail Slippers.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Samtidig som han er sterkt til stede i Bruce Springsteens E Street Band, har han også vært soloartist med bandet kalt The Disciples of Soul på 1980- og 90-tallet. I vår vendte han tilbake til disse røttene med langspilleren Soulfire – det første på over 15 år.

— Jeg vil vende tilbake til røttene mine. Jeg har ignorert så mye av det jeg drev med altfor lenge. Jeg skapte dette konglomeratet mellom rock og soul, med blåsere og et stort band, og det er dette jeg vil gå tilbake til. Ikke bare for å avslutte det, men også for å skape noe nytt, sa Little Steven til NTB da han var i studio i fjor for å spille inn Soulfire.


LES OGSÅ: Fastlåst musikk-konflikt mellom TV 2 og TONO.

(©NTB)

ANNONCE