Nyhet

Nå vender denne gjengen tilbake

GAFFA.no - alt om musikk.

Franz Ferdinand annonserer sitt første album (under eget navn) siden 2013 - sammen med en større verdensturné.

Det skotske bandet var sist aktuelle med sitt samarbeid med Sparks (under navnet FFS) i 2015, med et album som ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA. Når Alex Kapranos & co nå vender tilbake med sitt første album siden 2013s Right Thoughts, Right Words, Right Action er det med singelen (og tittelsporet) Always Ascending som nettopp ble sluppet på nett.

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Jonas Alaska-album.


Bandets femte studioalbum består ifølge plateselskapet Domino av ti spor som er «en triumferende gjenfødelse av bandet, med en overflod av friske idéer og energisk sonisk eksperimentering».

Artikkelen fortsetter under videoen.


I kveld markeres annonseringen av Always Ascending i byen hvor albumet til dels har blitt til. Et launch-event på Point Ephémère i Paris skal streames live fra bandets Facebook-side klokken 21:30 i kveld.

Der kommer Franz Ferdinand etter planen til å vise frem en rekke smakebiter fra albumet, som har fått lanseringsdato 9. februar 2018.

LES OGSÅ: Kansellerer turné etter voldtektsanklager.


Franz Ferdinand har også annonsert en verdensturné (som i skrivende stund dessverre ikke inneholder en eneste dato i Norge) via bandets offisielle nettsider.

ANNONCE