Nyhet

— Jeg er ingen klassisk gjennombruddsartist

GAFFA.no - alt om musikk.

Erlend Ropstad (43) kalte liksågodt sitt nye album for Alt Som Har Hendt.

Den fredagsklare skiven er hans fjerde på norsk, som han til NTB hevdet føltes «unaturlig og naturstridig» å skrive på i starten i 2013 – etter flere utgivelser på engelsk.

LES OGSÅ: Ukas konsertanbefalinger.


Men etter norskskiftet har Erlend Ropstad kunnet notere seg for totalt fire Spellemanns-nominasjoner for de tre platene som fulgte. Selv sier Ropstad at han «ikke er noen klassisk gjennombruddsartist».

— Men hadde noen fortalt meg for få år siden at jeg skulle få Spellemannominasjoner, synge i Spektrum, fylle festivalsletter med folk, blitt spillelistet flere ganger på radio, kunne gjøre 50 konserter i året, sitte i sofaen til Lindmo, være med på minst 40 årets beste plate-lister og at min forrige singel skulle få 60.000 streams på sin første måned, og at jeg skulle skrive og synge en duett med Odd Nordstoga..... da ville jeg mistenkt at gjennombruddet allerede har kommet, uten at jeg har merka det, lyder det fra sørlendingen.

Artikkelen fortsetter under låta.

Erlend Ropstad har også prøvd seg som filmkomponist: Hans musikk er å høre i den kinoaktuelle dokumentariske «Den natta pappa henta oss» av regissør Steffan Strandberg.


p>

LES OGSÅ: Queens Of The Stone Age til Norge.


3. november gjør Ropstad minikonsert på Big Dipper i Oslo, fulgt av konsert på John Dee 13. januar.

(©NTB)

ANNONCE