Artikkel

INTERVJU: – Må være Norgeshistoriens treigeste karriereutvikling

GAFFA.no - alt om musikk!

Veien fra den 29 år gamle Erlend Ropstad kom ut av skallet på en bar i Kristiansand og frem til kveldens utsolgte konsert på Rockefeller tok «bare» 18 år. 

– Siden konserten i Kristiansand har pilene bare pekt oppover, men i en jækla slak kurve, sier den skjeggete mannen fra Vennesla. 

Hans karrierevei har vært utenom de vanlige. 

I 2003 frilanset han i journalistikken og tok vikartimer som lærer, men plutselig en dag mannet han seg opp til å spille helt egne låter på Cafeen Frk Larsen i sørlandsbyen.

LES MER: Rockestjernen som vokste opp og ble poet

– De fleste artister og musikere bruker jo 20-årene til å spille i band, helt frem til de får seg kjæreste, blir samboere og får barn. Derfra er ofte beskjeden at de må finne på noe «seriøst» og «noe ordentlig».

– For meg var det helt motsatt. Jeg gjorde alt annet enn musikk i 20-årene mine. Jeg reiste rundt og studerte og vaste. Jeg prøvde å få meg utdannelse og sånne ting, men når jeg nærmet meg 30 fant jeg ut at jeg måtte teste dette her med musikken. Det ville bli for feigt å ikke gi det et forsøk.

– Aldri hatt den drømmen

Selv om han følte han måtte prøve, var det ikke noe særlig ambisjoner å spore i den 29 år gamle vendølingen. 

– Jeg trodde ikke det var realistisk den gangen. Jeg hadde bare et behov for å få ut noe musikk, og se om det kanskje kunne være noe som var bra der. Jeg hadde ikke noe drøm om at nu jävlar, nu kör vi. Jeg har aldri hatt den drømmen. 

LES MER: Intervju med girl in red

– Mitt liv kommer til å bli rævva om jeg ikke tør dette, da vil jeg bli en grinete gammel jævel, som ikke har noenting å fortelle barnebarna. Det var slik jeg tenkte i 2003. Det var det som var motivasjonen min den gang. Dette her må du ta tak i kompis, hvis ikke blir du guffen å ha med å gjøre. 

Rekord?

Nå har han altså lykkes. 

– Ingenting har skjedd over natten i min karriere. Jeg er bare ingen gjennomsbruddsartist. Jeg har heller sneket meg inn i folks bevissthet – en liten stein om gangen, sier Ropstad og understreker:

LES MER: Anmeldelse av Ropstads sjette album

– Jeg har kost meg hele veien alle de 18 årene, men det må være en eller annen rekord. Det må være Norgeshistoriens seigeste karriereutvikling. 

Hør Erlend Ropstads siste album her:

ANNONCE