Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Det er generelt mye bra som skjer på norske konsertscener for tiden, men denne uka må kunne sies å være blant de aller sterkeste.

Bare i Oslo spiller navn som Nick Cave, Lorde, The Melvins og The Mountain Goats. Alle de fire konsertene er utsolgt, dessverre, så vi har valgt å nøye oss med kun å nevne dem her – og heller fokusere på konserter det fortsatt er mulig å skaffe seg billetter til.

LES OGSÅ: D'Angelo til Norge.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Atena + Halcyon Days: Union Scene, Drammen, 17. oktober

Atena kommer med nytt album 27. oktober, som er deres tredje i rekken og har fått tittelen Possessed. Det slippes på Indie Recordings, og denne uka skal de feire dette med et par konserter.

Feiringen starter i Drammen i morgen og fortsetter i Halden på lørdag. Sammen med Halcyon Days og henholdsvis Kambodsja og Supernova.

KJØP: Billetter til konserten.

p>

Union Scenes øvrige konsertprogram.

Atena og Halcyon Days spiller på Feelgood i Halden på lørdag.

Aldous Harding: Blå, Oslo, 20. oktober

«Det er lett å bli bergtatt av det nye albumet til Aldous Harding». Det skrev blant annet vår anmelder da den new zealandske artistens andre album, Party, ble sluppet på 4AD i mai i år. 

Gratiskonserten hennes på Mono i fjor høst var for øvrig et av 2016-høstens konserthøydepunkt. Vi tror kvelden på Blå denne uka blir minst like fin.

KJØP: Billetter til konserten.

Blås øvrige konsertprogram.

I Am K: Hulen, Bergen, 20. oktober

Etter konserten til I Am K på Spotfestivalen i Danmark i fjor, hyllet britiske Clash Magazine det norske bandet og mente at de mente kom til å stå bak et av Europas største hit-album de neste årene. En «Europe wide hit record», for å være nøyaktig.

Siden den gang har de vært å se på festivalscener rundt omkring i Norge, som på Norwegian Wood og Slottsfjell, og i høst er de på turné som inkluderer stopp i en rekke norske byer. Blant annet Bergen denne uka.

KJØP: Billetter til konserten.

Hulen Bergens øvrige konsertprogram.

Hiawata!: Revolver's Goon Bar, Oslo, 20. oktober

I 2007 ga det Oslo-baserte bandet Hiawata! ut sitt første album, They Could Have Been Bigger Than Hiawata. I år er det ti år siden det ble sluppet, og i den forbindelse inviterer bandet til en jubileumskveld. I løpet av kvelden skal de spille seg gjennom fem plater, fra start til slutt, i tillegg til «en solid smakebit» av deres kommende album, Hiawata 4EVER.

«Vi burde valgt Spektrum over 3 kvelder, men går for 1 kveld huset av vårt åndelige hjem Revolver. Stedet hvor vi ofret våre beste år på alteret til rockeguden Hiawata», står det på Facebook-arrangementet.

KJØP: Billetter til konserten.

Revolver's Goon Bar sitt øvrige konsertprogram.

Christine Owman: Sort og Blå Scene, Porsgrunn, 21. oktober

På lørdag kommer svenske Christine Owman (bildet) til Rockeklubben i Porsgrunn. Det blir hennes første konsert i Norge utenfor Oslo, og hennes suggererende, mollstemte og cinematiske lydbilde vil nok gjøre seg godt i rockekjelleren der.

«Magien ligger i detaljene», skrev blant annet GAFFA Sverige i sin anmeldelse av hennes siste album, som de for øvrig ga hele fem av seks stjerner. 

KJØP: Billetter til konserten.

Rockeklubben i Porgrunns øvrige konsertprogram.

Thåström: Oslo Spektrum, Oslo, 21. oktober

Sveriges ubestridt største rockestjerne er klar for Oslo førstkommende helg. Med en fortid i Ebba Grön og Imperiet har han vært aktuell i hele fire tiår.

Snart tre år etter hans åttende soloplate slapp han sin niende utgivelse under eget navn for kort tid siden, som ifølge vår anmelder befester hans posisjon som «den beste poeten Sverige har fostret de siste 35 årene».

KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Oslo Spektrum Arena her. 

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE