Nyhet

Disse artistene kom gjennom nåløyet til by:Larm-juryen

GAFFA.no - alt om musikk.

Over 1.400 demoer har blitt sendt inn til juryen. Etter mye lytting og innsnevring er nå de 26 artistene og bandene som får plass på by:Larm sitt 2018-program valgt ut.

Bransjefestivalen by:Larm har som uttalt mål å speile musikktrendene, og ut fra årets demoartister å dømme har det blitt favnet bredt over flere sjangere. I dagene 1. til 3. mars 2018 møtes bransje, publikum og artister i hovedstaden for å grave nærmere i hva som befinner seg i det nordiske musikkterrenget og i undergrunnen.

Så sent som i forrige uke snakket vi i GAFFA med de nye ildsjelene bak festivalen. Under intervjuet ble det blant annet lovet sjangerbredde, og basert på listen over artister og band som har blitt offentliggjort i kveld, ser det ut til at dette blir fulgt opp.


LES OGSÅ: Rapperen Lil Peep er død.

Blant de 20 artistene og bandene som er klare for neste års by:Larm finner vi Angelo Reira (bildet). Hiphop-artisten fra Loddefjord utenfor Bergen har imponert med sin debut-EP og sitt samarbeid med Dårlig Vane, og ble også trukket frem her i GAFFA før Vill Vill Vest i Bergen tidligere i høst. NRK P3 har tidligere beskrevet stemmen hans som «tung fløyel som puser med øregangene dine i sin flyt og fylde».

Også fra Loddefjord finner vi den uavhengige rapperen BLVCK O, som spytter hardt på engelsk. Med utgivelsen The Plot ble han raskt et navn å regne med på den norske hiphop-scenen.


Drømmeaktig, dansbar og upolert

Et annet navn fra den vestlandske hovedstaden er det raskt voksende fenomenet Softcore Untd. Medlemmene fra $ushi x Kobe og Verdensrommet har gått sammen for å lage låter som allerede kan betegnes som klassikere. 

Artikkelen fortsetter under videoen.


— Softcore Untd er Emir fra $ushi X Kobe og Andreas fra Verdensrommet sitt nye prosjekt. Musikken er drømmeaktig, dansbar, upolert og gitarbasert hiphop med autotuna softe tekster - umulig å ikke like det, sier Limita Lunde som har sittet i juryen.

I tillegg til de førstnevnte hiphop-artistene er også Eirik Aas (kjent fra Hester V75) klar for Oslo-festivalen.


Sjangerbredde

Elektro-pop, punk og gitarbasert indierock blir også å finne på by:Larm-plakaten. Spielbergs, Sunshine Reverberation, Torg, Outer Limit Lotus, Selmer, Nylenda og Company Ink er noen av artistene som burde ha stor appell på tvers av musikalske sjangere, skal vi tro jurymedlemmene.

Jørgen Hegstad fra NRK P13, som har vært en del av juryen, trekker frem Spielbergs:


— Det var mye ålreit indierock i årets demobunke, men ett band skilte seg klart ut. Spielbergs består vel å merke av ringrever i musikkmiljøet, men musikken låter usedvanlig frisk og ny.

LES OGSÅ: Globalt fenomen har kommet til Norge.

— Company Ink var for meg den store overraskelsen under demojuryutvelgelsen. «Store» fordi det låt så utrolig bra, uttrykket var gjennomarbeidet, og låtene var av stort kaliber. «Overraskelsen» fordi bandet er fra Trondheim, men har prestert å holde dette helt hemmelig, sier Eirik Søreide fra Polar, som også har sittet i juryen.


Postpunk, hardcore og støy

Også for punkerne, støyrockerne og metallhodene er det mye å glede seg til. Støyrockerne i Barren Womb, blant annet, som i 2015 belønnet med seks stjerner her i GAFFA for utgivelsen Nique Everything. Også stonerrockerne i Bokassa har høstet god kritikk blant norske kritikere.

I tillegg kan kveldens slipp by på postpunk fra Commonplace, hardcore fra Despereaux og queerpunk fra Intetskjønn.


— Jeg synes kanskje det var fetest at Intetskjønn kom videre, de synger om ting jeg er opptatt av som homofobi og saksing, sier Maria Refsland som er bookingansvarlig i Fjellparkfestivalen, og som også har sittet i juryen. 

Artikkelen fortsetter under videoen.


Av andre sterke acts av den hardere sorten finner vi: JABBA, Kvesta, Mokri og Psykopath.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Kimbra på Parkteatret.

I tillegg til de ovennevnte er Camilla Rosenlund, Lekende Lett, Louien, The Harvey Steel Show, Third Attempt og WHALESHARKATTACKS klare for festivalen. Sistnevnte er også aktuell med en låt i filmen «Thelma», årets norske Oscar-kandidat.


2018-utgaven av by:Larm finner sted på diverse scener i hovedstaden 1. til 3. mars.

ANNONCE