Nyhet

Trondheim Calling med første slipp

Festivalen arrangerte demokonkurranse og fikk inn bidrag fra over 160 artister. Nå har juryen trukket ut sine tjue favoritter, som dermed blir å se på festivalen i slutten av januar.

Trondheim Calling arrangeres i 2013 for tredje gang, men nytt for den kommende festivalen er at den har blitt utvidet til en tredagersfestival. Festivalen åpnes på Dokkhuset og Blæst allerede torsdag 24. januar. Festivalen går av stabelen på Byscenen, Brukbar og Supa, og har en kapasitet på 3000 besøkende.

15. oktober gikk fristen for å sende inn demoer til Trondheim Calling ut, og nå har juryen offentliggjort sine tjue favoritter, som dermed får spille på festivalen i januar. Kriteriet for å sende inn demoer har vært en regional tilknytning til Midt-Norge, samtidig har festivalen også prioritert usignerte artister. Juryen bestod av musikkprodusent ved P3, Tete Lidbom; bookingansvarlig ved Brukbar og Supa, Andrew Christopher Anfinnsen; Per Jørgen Pedersen fra Universal, bookingansvarlig ved Studentersamfundet, Mirna Aleric; artist Erik bruset og juryformann Thomas Ryjord.

Juryen valgte ut følgende band til å spille ved Trondheim Calling 2013:


Skur
Barren Womb
Woodland
Stina Stjern
Ine Hoem
Kari Harneshaug
Døden
Capillary
Ósk
VHS Dream
Sun In Sound
folkE 
Ole Torjus
Valverde
Emilie Nicolas Kongshavn
Brita Lyon
Forræderi
Essay 
Dekstra Large
The Airborne Highfives

To av bandene på listen, Barren Womb og Forræderi, slapp i mai en splittsjutommer sammen. Splitten ble anmeldt av Robin Sande, som påpekte at like barn leker best.

– Innimellom skjer det. Like barn leker så bra sammen at de bestemmer seg for å gi ut skive sammen. Fellesnevneren for Barren Womb og Forræderi er intens og øresprengende grindcore. Skiven er likevel noe for enhver smak. Barren Wombs to bidrag, «Double Mono» og «Vietnamsos», representerer det man kan kalle en mer tilgjengelig, minimalistisk innfallsvinkel til sjangren. Spesielt låten «Double Mono» bærer sterkt preg av både black metal og hardcore, og tilbyr også noen rent melodiske, avslappende partier. Forræderi, på sin side, kjører det brutale løpet fullt ut. Med mørke, doble vokaler og et metall-preget lydbilde, uten det minste rom for harmonier, pløyer de raskt gjennom tre låter. Ingen vakker opplevelse, men du verden så oppkvikkende. Norsk hardcore har den siste tiden fått mye oppmerksomhet gjennom Kvelertak. For den som ønsker et dypere dykk i hardcorens ikke fullt så lettfattelige forgreininger, er denne splitten en ypperlig anledning, skrev Sande, og ga utgivelsen fire stjerner.


Kari Harneshaug (bildet) gjorde det først skarpt på Urørt, blant annet med låten «Don't Tread On My Ground», hvor sunnmøringen påkalte assosiasjoner til blant annet PJ Harvey. Harneshaug er signert på Dayladore Collective, og i mars slapp hun debutalbumet «Early Morning Memories».

Vokalist Ine Hoem er kanskje mest kjent fra sin rolle i bandet PELbO, hvor hun har markert som en av de mer spennende, unge jazzvokalistene i Norge de siste årene, men på Trondheim Calling i januar vil hun mer eller mindre stå på egne ben, noe hun flere ganger også har bevist at hun mestrer helt ypperlig.

Trondheim Calling 2013 arrangeres fra 24. til 26. januar.


ANNONCE