Nyhet

Fem nye navn til Trondheim Calling

Festivalen utvider neste års plakat med synth, country, punk og pop.

Norges nest største samling for musikkbransjen går av stabelen for femte gang mellom 29. og 31. januar. I dag annonserte festivalen at de har lagt til fem nye artister til plakaten:   

Ida Jenshus

Ida Jenshus fra Steinkjer har har intet mindre enn tre spellemannsvinnene album bak seg i klassen country. Og det etter å ha sluppet tre album siden hun dukket opp i 2008. Forrige måned dukket hun opp i en nydelig duett med Torgeir Waldemar på hans debutskive, og så sent som sist uke slapp hun EPen Let It Go. Vår anmelder lot seg begeistre igjen, og skjenket fem stjerner: 


(D)et er ikke bare formen og uttrykket som viser en artist i vekst. Fremførelsen er også inderlig sterkere.

Vår anmelder mener at det rett og slett "hører til sjeldenhetene at sjangeren byr på noe så stilfullt". Les hele anmeldelsen her. 

Hanne Kolstø


Hanne Kolstø slipper sitt nye album Forever Maybe den 28. november, og dette er hennes fjerde fullengder på like mange år. Hun gjorde seg nylig bemerket med en strålende konsert på Øya, men vi gleder oss skikkelig til å se henne på en liten scene på innendørsfestival igjen. 

De gode minnene fra hennes By:Larm-konsert på et smekkfullt Crossroad Club sitter nemlig fortsatt friskt i minne. Vår anmelder var storfornøyd:

– Det var tydelig at Hanne Kolstø likte å stå på by:Larm-scenen. Hennes dansende sikkerhet gjorde det godt å være publikum. 


"Fullt hus, fullt band og ganske full utteling", ble konklusjonen. Les hele femstjernersanmeldelsen her.

The Fjords

På Trondheim Calling 2014 fikk det lokale indie-electronica-bandet The Fjords mange nye fans. Bandet var opprinnelig soloprosjektet til Peter Vågan i spissen, men har siden utviklet seg til å bli et firemanns-band. Gjengen utgir debutskiven sin i februar, og slippet feires med konsert på Trondheim Calling. Vår anmelder likte fjorårets konsert godt, og ga fire stjerner:


Med et dryss postrock iblandet en stemmeprakt, som kan gi assosiasjoner til Sivert Høyem såvel som Jeff Buckley og Thom Yorke, var det absolutt verdt turen.

The Fjords live er "introvert og stemningsavhengig", ble konklusjonen. Les hele anmeldelsen her.

Dark Times


Oslo-bandet Dark Times blander punk, støyrock, hardcore, pop og no wave i til en upolert og usjenert mikstur. Forrige uke slapp de debutalbumet Give, som ble spilt inn i et gammelt tømmerhus fra 1700-tallet i Rollag i Numedal. Denne fullengderen har vært etterlengted lenge: Trioen har skapt rabalder i hovedstaden i rundt fire år nå.

Anana

Hun kaller det dypvannspop, Anana - eller Anniken Jess Iversen til sin mor. Den synthglade jenta fra Nøtterøy har studert musikkteknologi på NTNU, men de siste årene har hun holdt til i Oslo. På nyåret tar den fremadstormende artisten turen tilbake til Trondheim for å øse bøtter og spann med brummende bass og deilige analogsynth-toner utover Trondheim Calling-publikummet.


Du husker henne kanskje best som semifinialist i Urørt 2011 - da Paskalev vant - eller som oppvarmingsartist for Seigmen og Bendik. Det tidligere Bendik-medlemmet Erlend Elvesveen er også pophåpets produsent i dag. For et par måneder siden tok vi en prat med Anniken, blant annet for å spørre henne hva som egentlig er greia med sjangernavnet:

– Jeg visste ikke hvilken sjanger jeg hørte hjemme i, og jeg er heller ikke så god på eller opptatt av forskjellige musikksjangre, så jeg lagde min egen, eller mitt eget ord, da. Lyden i mye av det jeg gjør er litt ullen, så det passer på en måte til et undervannslydbilde.

Les hele intervjuet her.


 

Artister som allerede er sluppet:

Barren Womb, Sigrid Raabe, Fay Wildhagen, Ben Baller, Hasta, Blomst, Svankropp og Warp Riders.


ANNONCE