Nyhet

Ane Brun signerte opprop mot overgrep, sexisme og taushetskultur

GAFFA.no - alt om musikk.

Den norske artisten er å finne blant de nær 2.000 kvinnene som undertegnet oppropet mot ukulturen i musikkbransjen i Sverige.

Hun føyer seg til navn som Zara Larsson, Silvana Imam, Carola, Lill-Babs, Nina Persson fra Cardigans, First Aid Kit-søstrene Johanna og Klara Söderbergh, Sofia Jannok, Miss Li, Marie Bergman, Robyn, Seinabo Sey, Eva Dahlgren og Lisa Nilsson.

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt album fra Marcus & Martinus.


Men ikke bare artister, men også produsenter, låtskrivere, DJ-er, managere, komponister, teknikere, arrangører, bookingagenter, A&R-ansvarlige, PR-folk, musikkforleggere og musikkstudenter er blant yrkesgruppene som har undertegnet, ifølge svenske Dagens Nyheter.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Da Ane Brun i fjor slapp låten You Lit My Fire , kalte hun den en hyllest til kvinnesakspionerene, som kjempet for helt grunnleggende rettigheter for kvinner.

— Jeg er feminist, og syns det er svært frustrerende at det ordet fortsatt provoserer så mange. Feminisme er kampen for like rettigheter mellom kjønnene. Så lenge dette ikke er oppnådd, er feminismen helt nødvendig, uttalte Ane Brun da låten utkom.

LES OGSÅ: Synger ut om «fake news».


Nå trår den norgesaktuelle, norsk-svenske artisten til i en ny kvinnekamp.

(©NTB)

ANNONCE