Nyhet

— Helt vanvittig å få være med Bernhoft på turné

Rohey er Norges nye neosoulhåp. I dag er debutalbumet «A Million Things» ute.

— Etter at vi bestemte oss for å navngi bandet etter vokalisten, oppdager vi at Rohey betyr sjel på arabisk. Det er jo ganske snertent i og med at vi driver med nettopp soulmusikk.

Det sier medlemmene i Norges nye neosoulband Rohey.

Kvartetten, som møttes på jazzlinjen i Trondheim, består foruten vokalist Rohey Taalah av Ivan Blomqvist (tangenter), Kristian B. Jacobsen (bass) og Henrik Lødøen (trommer). Hver for seg er de kjent fra sammenhenger som Megalodon Collective, DRØM og Trondheim Jazzorkester.


Men som Rohey har de fire hatt hendene fulle de siste månedene.

LES OGSÅ: Amerikansk listetopper med første konsert i Norge.

Først varmet de opp for Bernhoft på 17 konserter i fjor høst, og i dag slapp de debutalbumet A Million Things på Bugge Wesseltofts plateselskap Jazzland – innspilt i januar i Giskes Ocean Sound Recordings.


— Det var helt vanvittig å få være med Bernhoft på turné. Vi har vokst enormt som liveband og det å plutselig være bekvem på scenen foran tusen publikummere er en god følelse, sier bandet til NTB.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Etter slippfesten 1. april på Nasjonal Jazzscene i Oslo blir de å høre på Nattjazz i Bergen 2. juni, på Moldejazz 19. juli og på Tromsø jazzfestival 12. august.

LES OGSÅ: Ny musikkvideo fra Kendrick Lamar.

(©NTB)


ANNONCE