Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Ivan Ave, Tim Hecker og Moon Duo er noen av våre sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Da er det mandag igjen, og vi er klare for en ny uke med konserter. I går var det over 20 grader i hovedstaden, og vi håper på fint vært denne uka, også.

For hva passer vel bedre enn å sitte og nyte sola før man går i et konsertlokalet når sola går ned?

LES OGSÅ: En lydkunstners uhyggelige og kraftfulle landskap.


Denne uka anbefaler vi blant andre Tim Hecker på Blå i Oslo, Marte Wulffs konserter i Stavanger og Oslo, No. 4, som spiller i Bergen og Trondheim, og Ivan Ave (bildet) på Oslovelo.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

SE BILDEGALLERI: John Olav Nilsen & Nordsjøen på Parkteatret.


Tim Hecker: Blå, Oslo, 27. mars 

Fans av ambient, droning og drømmende, cinematiske landskap bør kjenne sin besøkelsestid når en av de absolutt største i feltet tar turen til Blå i kveld. Tim Heckers konsert på samme scene noen år tilbake har nærmest fått legendestatus.

Ta turen og lev deg inn i Heckers varme og kraftfulle univers av droner.

Tory Lanez: Rockefeller, Oslo, 28. mars


Det forventes hiphop-fest på Rockefeller med Tory Lanez denne uka. Rapperen sier selv han er «ghost-writer» for Akon, Travis Scott og Meek Mills, og han har også hatt (har?) en god gammeldags «beef» med Drake. Han kommer med en herlig, old school hiphop-attitude, med andre ord.


Tory spiller det han selv kaller «swavey» – en sjanger som består av å slå sammen musikk fra ulike sjangre. Vi tror det blir bra.

Ivan Ave, Noah Carter & Aligo: Oslovelo, Oslo, 29. mars

Red Bull Sound Select presenterer en bukett av en konsert på vår alles favorittsykkelkafé/-bar på Grünerløkka på onsdag når Ivan Ave, Noah Carter & Aligo skal stå på scenen.


Konserten er kuratert av Parkteatret, og kvelden er viet til engelskspråklig rap. Headliner Ivan Ave har for anledningen også premiere på sin nye låt, og video, Young Eye

LES OGSÅ: Norges beste engelskspråklige rapper.


No. 4: USF Verftet, Bergen, 30. mars

Emilie, Ingeborg og Julie i No. 4 var nylig nominert til to Spellemannpriser og har tatt Norge med storm med sine humørsmittende og ærlige tekster. Torsdag spiller de i Bergen, og på fredag er de klare for et utsolgt Samfundet i Trondheim.

LES OGSÅ: Her er vinnerne av Spellemannprisen.

No. 4 spiller på Samfundet i Trondheim fredag, 31. mars.


Marte Wulff: Folken, Stavanger, 30. mars


Den kritikerroste artisten Marte Wulff har de siste månedene vært på en aldri så liten norgesturné. Den avsluttes nå denne uken med konsert på Folken i Stavanger på torsdag og konsert på Parkteatret i Oslo dagen etter. Denne kvelden opptrer hun i duoformat med Einar Stenseng, og alt ligger med andre ord til rette for en særdeles fin kveld.

Wulff ble for øvrig nominert til Spellemannprisen for fjorårets selvtitulerte utgivelse, og hun har rundet hele 10 år som soloartist.


Marte Wulff spiller på Parkteatret i Oslo fredag, 31. mars. Den Oslo-baserte artisten Avind, som i disse dager jobber med debutalbumet sitt, skal varme opp.

Unnveig Aas: John Dee, Oslo, 31. mars

Den norske artisten Unnveig Aas er endelig klar med debutalbumet sitt. Hun har de siste årene markert seg som et solid og svært lovende navn i norsk musikkbransje.


Det hele startet i 2013 da hun spilte inn noen låter i et kjøkken på Røa i Oslo, så ble hun Ukas Urørt med singelen The Bottomless Sea, varmet opp for folklegenden Judy Collins, spilte for fullt hus i Bremen, slapp EP og har etter hvert opptrådt på flere av Norges største festivaler.

LES OGSÅ: Playground Music signerer sine første norske artister på ti år.

Debutalbumet har fått tittelen Old Soul og slippes på fredag. På kvelden skal det feires med releasekonsert på John Dee. Det tidligere Team Me-medlemmet Uno Møller er support.

Moon Duo: Blå, Oslo, 30. mars


Ripley Johnson fra Wooden Shijps og Sanae Yamada er tilbake i Oslo med Moon Duo og et nytt album i bukselomma. Forvent kraut iblandet litt psykedelia og litt droning når duoen lager en stemning som vanligvis setter seg hos publikum også lenge etter konsertslutt.

Øystein Sunde: Oslo Spektrum Arena, Oslo, 1. april


Øystein Sunde fylte 70 år 24. januar i år, og denne uka skal han feire dagen med en konsert i Oslo Spektrum. Det skal etter planen bli en heidundrandes jubileumskonsert med musikere og artistvenner som han har fått i løpet av de vel 50 årene han har hatt på scenen.

LES OGSÅ: John Legend bekreftet til Norge.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE