Nyhet

Karpe Diem annonserer store filmplaner

De tre utsolgte Spektrum-konserten ble likevel ikke sluttstreken for Karpe Diems bredspektrede «Heisann Montebello»-prosjekt: Nå tar de det til filmlerretet.

De tre utsolgte Spektrum-konserten ble likevel ikke sluttstreken for Karpe Diems bredspektrede «Heisann Montebello»-prosjekt: Nå tar de det til filmlerretet.

Nå skal det komme en konsertfilm som etter sigende skal utfordre grensen mellom underholdning og politikk. «En fengende fiksjonell vri på konsertfilmsjangeren», heter det fra Norsk filminstitutt, som tildelte produksjonsselskapet Drama Einar 950.000 kroner i produksjonstilskudd.

Totalbudsjettet er på 5,5 millioner kroner.


LES OGSÅ: Karpe Diem i Spektrum: «Total innfrielse».

De tre Spektrum-konsertene gikk av stabelen 20. til 22. april i år, og på forhånd lovet Karpe Diem å gjøre om hovedstadens storstue til «landets råeste grisebinge» – i tråd med grisen som har vært et sentralt visuelt element gjennom «Montebello»-prosjektet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det var i november 2015 at Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid begynte de punktvise slippene av sju låter og sju musikkvideoer, som de rundet av i august i fjor. Låtene samlet seg til duoens femtealbum Heisann Montebello.


LES OGSÅ: Ville tilstander rundt Karpe Diem-slipp.


Det er det blitt flere Spellemannpriser og -nominasjoner av, P3 Gull – og ikke minst mye diskusjon. I en av låtene, Lett å være rebell i kjellerleiligheten din, fikk for eksempel asyl- og flyktningpolitikken gjennomgå og FrPs Anders Anundsen kalt «feig».

Kortfilmbelønt regissør

Det er Thea Hvistendahl som skal ha regi på den kommende filmen, som får tittelen «Montebello».


Det vanket Spellemann-nominasjon på Hvistendahl for musikkvideoen til Den Islamske Elefanten, og hun har også laget musikkvideoer til Faen ta for Kaja Gunnufsen, som vant prisen for årets beste musikkvideo på kortfilmfestivalen i Grimstad, samt til blant annet Quaaludes for Olefonken», Sin til Eye Emma Jedi og Hundene for Yoga Fire.

LES OGSÅ: Slår seg sammen til duo.

— Dette prosjektet oser av kreativt overskudd, fortellerglede, entusiasme og samfunnskommentar med vidd og brodd. I tillegg byr det på kjærkommen nytenking rundt det forslitte og stort sett fastlåste formatet konsertfilm/bandportrett, skriver NFI-filmkonsulent Ståle Stein Berg, som vurderte søknaden.


I begrunnelsen sier han det var «umulig ikke å bli med på ferden», fordi han tror prosjektet «vil klare den vanskelige balansegangen mellom å engasjere og underholde et bredt publikum, samtidig som det byr på både kunstnerisk egenart og sosialt engasjement».

(©NTB)

ANNONCE