Nyhet

Harvard-student mottar hyllest etter eksamensoppgave

Hadde du turt å gjøre det samme?

Hadde du turt å gjøre det samme?

Sisteårs-studenten Obasi Shaw har nettopp gjort noe ingen før han har gjort: Amerikaneren har levert et eget rap-album som eksamensoppgave på Harvard. Det skriver nettstedet Hypebeast.

LES OGSÅ: Kendrick Lamar hopper på Future-låt.

Oppgaven tok over ett år for 20-åringen å ferdigstille, og albumet inneholder ti låter. Liminal Minds er ikke bare et tilfeldig rap-album, men et prosjekt gjort med dybde og et budskap. Albumet er inspirert av Canterbury-fortellingene av Geoffrey Chaucher –som er en samling av litterære fortellinger skrevet på 1300-tallet.

Oppgaven kombinerer elementer av mellomengelsk poesi med fokus på rase og identitet blant mørkhudede i Amerika. Han er også inspirert av sin egen mor, og han ble belønnet med nest høyeste karakter fra skolen.

Afro-amerikanere har rett til frihet

I en uttalelse til skolen sa Shaw følgende:

— Afro-amerikanere er frie, men effekten av slaveri eksisterer fortsatt. Hver sang er en oppdagelse i henhold til stadiet mellom slaveri og frihet, sa han.

LES OGSÅ: Fem nye navn klare for Pstereo.

Rapper på heltid blir han for øyeblikket ikke. Etter å ha fullført skolen, skal unggutten flytte til Seattle for å jobbe som webdesigner for Google.

Artikkelen fortsetter under albumet.


— Rap er en sjanger hvor jeg kan si akkurat det jeg vil få fram. Skrivingen min har forskjellig kapasitet, men jeg følte ikke at jeg hadde funnet min kunstform før jeg startet med rap, avsluttet han.

LES OGSÅ: Artister står sammen etter Manchester-terroren.

Harvard har også lagt til Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly, samt Nas sitt tidløse album Illmatic inn i biblioteket deres av kulturelle betydninger.

ANNONCE