Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Da var det mandag igjen, og vi gleder oss til en ny konsertuke.

Denne uka er det dessuten Musikkfest, tidligere kjent som «Musikkens Dag», et av årets definitive musikkhøydepunkt! Lørdag 3. juni er viet musikken, og dette arrangeres flere steder i landet.


LES OGSÅ: Internasjonale medier hyller den norske artisten – igjen.

I tillegg skjer det litt annet, også. Otis Gibbs skal spille i Trondheim og Oslo, Mandaljazz har «warm-up» på Mono, med flere spennende artister, og eks-Can-vokalist Damo Suzuki skal spille i Revolver-kjelleren med flere lokale musikere som er leid inn for anledningen.

Se full liste nedenfor.


LES OGSÅ: Dette er de største norske festivalene – på Facebook.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Otis Gibbs: Moskus, Trondheim, 29. mai


Otis Gibbs, som har blitt omtalt som «den beste ukjente låtskriveren i verden i dag», er på en aldri så liten norgesturné.

På Facebook-arrangementet til Moskus i Trondheim har arrangørene skrevet følgende: «Endelig fikk vi Otis over, han traff vi i Nashville for noen få år tilbake, og bestemte oss da for at han skulle komme og spille på Moskus. Det fikk vi til, med hjelp av våre venner i Dust Of Daylight».

Og videre: «Otis Gibbs er en låtskriver, historieforteller, maler, fotograf og har plantet 7,157 trær i sitt liv.»

KJØP: Billetter til konserten.


Otis Gibbs spiller i Oslo dagen etter, 30. mai, på LY på Grünerløkka.


Riff Raff: Rockefeller, Oslo, 31. mai

Rapperen Riff Raff, med sin «larger than life»-livsstil, er endelig klar for Oslo. Houston-rapperen dukket først opp i 2009 via MTVs realityshow «From G's to Gents». I 2012 signerte han med Diplos Mad Decent og slapp mixtapen Birth of an Icon med klassikerne Jody HighrollerJose Canseco og Bird on a Wire, hvor han teamet opp med Action Bronson.

I fjor slapp han sitt beste arbeid til nå i form av soloalbumet Peach Panther, som ble gjestet av blant andre Danny Brown, G-Eazy og Gucci Mane.


KJØP: Billetter til konserten.

 Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.

Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientists og Hästi: Mono, Oslo, 1. juni


Mandaljazz arrangerer en aldri så liten «warm up» på Mono denne uka. Frijazzheltene Hästi vil stå på scenen «for to halve timers fri lek» – først alene og så med Olaf Olsen på trommer. Deretter vil kveldens hovedartist, Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientists, spille et sett. I tillegg vil det bli vist en liten film i løpet av kvelden og bli solgt rabatterte festivalpass.

Se hele programmet til Mono her.


Damo Suzuki: Revolver, Oslo, 1. juni

Damo Suzuki, mest kjent som vokalist i Can under bandet sin storhetstid, er tilbake i Oslo med sin unike måte å turnere på. I stedet for å ha med seg fast band når han reiser rundt, bruker han musikere fra områdene rundt der han skal spille konsert. Denne gangen har han blant annet med seg folk fra Killing Joke og de norske bandene Je Suis Animal og Radio 9. Hvordan det vil høres ut, er det vanskelig å si noe om, men unikt vil det bli uansett.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Revolver her.

Musikkfest Norge: Rundt omkring i landet, 3. juni


Musikkfest het tidligere «Musikkens Dag» og har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique, National Music Day. Arrangementet kom til Norge etter initiativ fra Oslo kommune i 1992 og finnes nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum.

Arrangementer har de siste årene blitt arrangert flere steder i landet, som i Trondheim og Stavanger, i tillegg til Oslo.

Torgny (bildet), som vi gjorde et lengre portrettintervju med i forbindelse med EP-trilogien han slapp for noen uker siden, spiller på Blå i Oslo 22:30.

Se fullt program for Musikkfest Oslo.


Se fullt program for Musikkfest Stavanger.


Se fullt program for Musikkfest Trondheim.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE