Nyhet

Alt klart for Musikkfest i fire norske byer

I morgen arrangeres det Musikkfest i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Hvilke band og artister bør du få med deg? Vi gir deg svaret!

Musikkfest arrangeres i fire norske byer denne helgen og har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique. Verdens største internasjonale musikkfestival ble unnfanget av Jack Lange, daværende kulturminister i Frankrike, i 1982, og arrangementet kom først til Norge ti år senere, etter initiativ fra Oslo kommune.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest har spredd seg til over hundre land på verdensbasis. Fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. For å formelt være en del av av Fete de la Musique forutsettes det at arrangementet er den 21. juni. Dette har vist seg vanskelig i Norge, blant annet på grunn av vår ferieavvikling, samt at det har vært nødvendig å legge arrangementet til en helg.

Spesielt i Oslo har Musikkfesten hatt en solid posisjon. Størrelsen på arrangementet har vokst kraftig de siste årene, fra 10 scener på slutten av nittitallet, til over 35 i 2012. Både Stavanger, Trondheim og Bergen har kommet på banen med egne Musikkfest-arrangement de siste årene.


Vi har plukket ut noen av våre favoritter fra de forskjellige byene her:

Musikkfest Oslo

Musikkfest Oslo kan i år by på en rekke spennende artister. På Rådhusplassen blir det blant annet norsk hip-hopfest med store navn som Gatas Parlament og Equicez, mens bakgården på Jæger kan by på noe av de beste av den norske elektroniske musikken med André Bratten og Nils Noa.


På Youngstorget er det Beglomeg og Frk. Fryd som avslutter kvelden, mens både Siri Nilsen og Sølvguttene kan oppleves i Botanisk Hage. Av andre høydepunkt er det verdt å merke seg Støv, som spiller på Parkteatret, Lady Moscow, som spiller på Schous Kulturbryggeri, Øystein Greni i Sofienbergparken og Torgny, som avslutter kvelden på Blå.

Komplett program for Musikkfest Oslo finner du her.

Musikkfest Bergen


Musikkfest fikk aldri det store festet i Bergen på begynnelsen av 90-tallet, og i år er det faktisk første gang på tyve år at bergenserne kan nyte gratis musikk ute i byen (i alle fall som en del av Musikkfest). På Festplassen blir det satt opp en scene hvor blant andre Myrna Braza og skatepunkerne i Still Shaking skal opptre, men det blir også konserter på scenene på Kvarteret og Felix denne dagen.

På kvelden står Monstereo og The Roadkill for avslutningen på Kvarterets Tivoli-scene.

Komplett program for Musikkfest Bergen finner du her.


Musikkfest Trondheim

Trondheim stiller med et vel så variert program som de andre byene, og det blir blant annet mulighet for å oppleve SKA-frika, Poppa Lars og Raw Juice rundtom i bartebyen denne dagen. I tillegg blir det egen dansescene, med både tango og cheerleading på programmet, og kirkekonsert i Lademoen Kirke med blant andre Strinda Strykeorkester. Noe for en hver smak med andre ord.

Komplett progam og kart over de forskjellige scenene under Musikkfest Trondheim finner du her.


Musikkfest Stavanger

I Stavanger finner vi blant annet Kindred Fever, Yuma Sun og Slutface på programmet som arrangeres rundt utendørsscener på Nytorget og i Byparken, men også på Folken.

Allerede fra kl halv elleve på morgenen kan man stille på Arneageren og få med seg band som Deathbed Reunion og Hovering Orville.


Komplett program for Musikkfest Stavanger finner du her.

Sjekk for øvrig ut spillelisten vi la ut i går med våre favoritter fra Musikkfest Oslo sitt program her.

ANNONCE